Labai skanios užkandinės keptos sūrio lazdelės su džiūvėsėliuose. Jos gaunasi itin traškios iš išorės, todėl labai puikiai tinka prie šalto alaus bokalo. Žinoma, alus nėra privalomas, bet aš jį čia labai rekomenduoju, drąsiai galite rinktis ir nealkoholinį. Vos 4 ingredientai ir nuostabus užkandis bus paruoštas. Nieko nelaukiame ir einame pasigaminti jau dabar! ;)
Galimos ingredientų alternatyvos
Fermentinį sūrį galima keisti mocarelos, čederio ar gouda sūriu, svarbiausia – rinktis gerai besilydantį sūrį, kuris kepant netampa per daug skystas.
Džiūvėsėlius galima pakeisti pankolio trupiniais arba sumaltais kukurūzų dribsniais, jei norisi dar traškesnės plutelės.
Aliejų galima rinktis pagal skonį – naudoti saulėgrąžų, rapsų ar net kokosų aliejų kepimui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Sūrį rekomenduojama prieš kepimą trumpam įdėti į šaldiklį (apie 10 minučių), kad kepant jis neišbėgtų.
Džiūvėsėlius galima sumaišyti su prieskoniais – česnako milteliais, paprika ar džiovintomis žolelėmis – dėl papildomo skonio.
Kepimui rinkitės nedidelę keptuvę, kad aliejaus pakaktų sūrio lazdelėms apsemt, taip jos tolygiai apskrus.
Panaudokite popierinį rankšluostį, kad pašalintumėte riebalų perteklių po kepimo.
1. Sūrį supjaustykite vienodo storio juostelėmis, maždaug 1 cm pločio ir 6–7 cm ilgio. Tai padės tolygiai iškepti visas lazdeles.
2. Kiaušinį kruopščiai išplakite dubenėlyje, kol masė taps vientisa. Galite įdėti žiupsnelį druskos ar pipirų dėl papildomo skonio.
3. Džiūvėsėlius supilkite į atskirą lėkštę ar negilią talpą.
4. Jei norite daugiau skonio – įberkite šiek tiek česnako miltelių, paprikos ar džiovintų žolelių.
5. Kiekvieną sūrio juostelę pamirkykite į kiaušinio plakinį, kad paviršius tolygiai pasidengtų.
6. Iš karto pavoliokite sūrio juostelę džiūvėsėliuose, kad jie gerai priliptų iš visų pusių. Jei norite storesnės plutelės – pakartokite šį žingsnį dar kartą.
7. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies. Įsitikinkite, kad aliejus pakankamai karštas – įmetus džiūvėsėlį, jis turi iškart pradėti šnypšti.
8. Sūrio lazdeles atsargiai dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite po 1–2 minutes iš kiekvienos pusės, kol paviršius taps aukso spalvos ir traškus.
9. Iškeptas lazdeles padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
10. Patiekite karštas, kartu su mėgstamu padažu – puikiai tinka česnakinis jogurto padažas, salsa ar net garstyčių ir medaus mišinys.
Atsiliepimai
Laura
Labai puikiai pavyksta, ačiū kad dalinatės gerais receptais!
Atsakyti
Atsiliepimai
Laura
Atsakyti