Šiandien su jumis pasidalinsiu nuostabiu receptu, kuris leis mėgautis traškiais, skaniais ir namie pagamintais bulvių traškučiais. Šie orkaitėje kepti traškučiai yra puiki alternatyva parduotuvėse parduodamiems, nes žinote tiksliai, kokius ingredientus naudojate ir galite kontroliuoti prieskonių kiekį pagal savo skonį. Naminiai bulvių traškučiai yra puikus užkandis žiūrint filmą, žaidžiant stalo žaidimus su draugais ar tiesiog mėgaujantis ramiu vakaru namuose. Be to, šis receptas yra itin paprastas – net ir kulinarijos naujokai galės pasigaminti tobulus traškučius!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Šiam receptui galite naudoti įvairių rūšių bulves. Geriausiai tinka kietesnės, mažiau krakmolo turinčios bulvės, pavyzdžiui, "Russet" arba lietuviškos "Vineta" ar "Laura" veislės. Jei norite eksperimentuoti, galite naudoti ir batatą (saldžiąją bulvę), morkas ar burokėlius – jie suteiks patiekalui ne tik išskirtinį skonį, bet ir spalvingumą.
- Kalbant apie prieskonius, galimybės yra beribės! Klasikinė druska visada puikiai tinka, tačiau galite išbandyti ir papriką, česnako miltelius, rūkytą papriką, kuminą, rozmarinus, čiobrelius ar net aitriąją papriką – priklausomai nuo to, kokį skonį mėgstate.
- Taip pat galite pabarstyti šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio prieš pat baigiant kepti.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Vienas svarbiausių šio recepto sėkmės veiksnių – labai ploni bulvių griežinėliai. Jei turite virtuvinį mandalyną ar pjaustyklę, būtinai naudokite ją, kad griežinėliai būtų vienodo storio. Taip pat svarbu gerai nusausinti nuplautas bulves – perteklinis vanduo trukdys traškučiams tapti traškiems.
- Jei norite, kad traškučiai būtų dar sveikesni, galite juos aptepti labai plonu alyvuogių aliejaus sluoksniu vietoje tradicinio augalinio aliejaus. Kepimo metu būtinai stebėkite traškučius, nes jie gali greitai perkepti ir sudegti. Jei orkaitė kepa netolygiai, kepimo skardą kepimo metu apsukite 180 laipsnių kampu.