Tikrai nepameluosiu - šie vištienos gabaliukai kepti keptuvėje yra fantastiško skonio, su traškia išore ir sultingu vidumi. Jeigu gaminsite pietums ar vakarienei papildomai patiekite su mėgstamomis salotomis. O vakarėlio metu prie alaus, tai nuostabus užkandis. Būtinai rekomenduoju. ;)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors recepte naudojama vištienos krūtinėlė, puikiai tinka ir vištienos šlaunelių mėsa, kuri yra dar sultingesnė.
- Forminį batoną galima pakeisti čiabata, prancūziška bagete arba net namine duona, kuriai suteiksite antrą gyvenimą.
- Jei neturite šviežių petražolių ar krapų, galite naudoti džiovintus prieskonius, tačiau tuomet reikėtų naudoti mažiau (maždaug 1 arbatinį šaukštelį džiovintų žolelių vietoj kelių šviežių šakelių).
- Citrinos žievelę galima pakeisti laimų žievele, kuri suteiks kitokį, bet ne mažiau malonų aromatą.
- Padažui vietoje majonezo galima naudoti graikišką jogurtą arba grietinę, o grūdėtąsias garstyčias pakeisti paprastomis arba medumi.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint pasiekti geriausią rezultatą, vištienos gabaliukus rekomenduojama supjaustyti vienodo dydžio, kad jie keptų tolygiai. Taip pat svarbu, kad aliejus būtų gerai įkaitęs prieš dedant mėsą - tada išorinė plutelė taps traški, o vidus išliks sultingas. Prieš tepant kiaušiniu, vištienos gabaliukus patartina šiek tiek nusausinti popieriniu rankšluosčiu, taip trupiniai geriau prilips. Jei norite dar traškesnės tekstūros, batono trupinius galite sumaišyti su šiek tiek maltų džiūvėsėlių. Kepant stenkitės nepermaišyti mėsos, kol nesusiformuos plutelė, nes trupiniai gali nukristi.
Atsakinėjama į Komentarą