Traškūs vištienos gabalėliai su žolelėmis kepti keptuvėje

2025-03-20 Autorius oSkanu.lt

Traškūs vištienos gabalėliai su žolelėmis kepti keptuvėje
Tikrai nepameluosiu - šie vištienos gabaliukai kepti keptuvėje yra fantastiško skonio, su traškia išore ir sultingu vidumi. Jeigu gaminsite pietums ar vakarienei  papildomai patiekite su mėgstamomis salotomis. O vakarėlio metu prie alaus, tai nuostabus užkandis. Būtinai rekomenduoju. ;)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Nors recepte naudojama vištienos krūtinėlė, puikiai tinka ir vištienos šlaunelių mėsa, kuri yra dar sultingesnė. 
  • Forminį batoną galima pakeisti čiabata, prancūziška bagete arba net namine duona, kuriai suteiksite antrą gyvenimą. 
  • Jei neturite šviežių petražolių ar krapų, galite naudoti džiovintus prieskonius, tačiau tuomet reikėtų naudoti mažiau (maždaug 1 arbatinį šaukštelį džiovintų žolelių vietoj kelių šviežių šakelių). 
  • Citrinos žievelę galima pakeisti laimų žievele, kuri suteiks kitokį, bet ne mažiau malonų aromatą. 
  • Padažui vietoje majonezo galima naudoti graikišką jogurtą arba grietinę, o grūdėtąsias garstyčias pakeisti paprastomis arba medumi. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norint pasiekti geriausią rezultatą, vištienos gabaliukus rekomenduojama supjaustyti vienodo dydžio, kad jie keptų tolygiai. Taip pat svarbu, kad aliejus būtų gerai įkaitęs prieš dedant mėsą - tada išorinė plutelė taps traški, o vidus išliks sultingas. Prieš tepant kiaušiniu, vištienos gabaliukus patartina šiek tiek nusausinti popieriniu rankšluosčiu, taip trupiniai geriau prilips. Jei norite dar traškesnės tekstūros, batono trupinius galite sumaišyti su šiek tiek maltų džiūvėsėlių. Kepant stenkitės nepermaišyti mėsos, kol nesusiformuos plutelė, nes trupiniai gali nukristi. 

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 2
    • forminis batonas: 3 riekelės
    • šviežios petražolės: kelios šakelės
    • švieži krapai: kelios šakelės
    • tarkuota citrinos žievelė: žiupsnelis
    • druska
    • juodieji pipirai
    • kiaušiniai: 1
    • miltai
    Padažui (puikiai tinka ir kitokie padažai):
    • majonezas: 3 valgomieji šaukštai
    • grūdėtosios garstyčios: 1 valgomasis šaukštas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos krūtinėlę supjaustome maždaug piršto storio gabaliukais.
  2. 2. Tuomet į blenderį sudedame plėšytas batono riekeles, petražoles, krapus, citrinos žievelę, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais. Viską susmulkiname, bet ne per smulkiai, kad liktų stambesni gabaliukai.
  3. 3. Tada į įdubusias lėkštes sudedame batono trupinius, į kitą - miltus, dar į kitą - išplaktą kiaušinį.
  4. 4. Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitiname aliejų.
  5. 5. Vištienos gabaliukus apvoliojame miltuose, nupurtome jo perteklių, po to - kiaušinio plakinyje bei batono trupiniuose.
  6. 6. Kepame iš abiejų pusių, kol gabaliukai gražiai apskrus.
  7. 7. Padedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
  8. 8. Patiekiame su įvairiausiais padažais. Tą kurį pateikiau ingredientuose mes mėgstamame labiausiai ir visada pasigaminame. O kitus naudojame pirktinius. Skanaus!
Traškūs vištienos gabalėliai su žolelėmis kepti keptuvėje

Atsakinėjama į Komentarą

BBQ plėšyta vištiena su plokščia duonele
(1)
Keptų moliūgų sriuba su vištienos kukuliais ir grietinėle
(4)
Vištienos kumpelių iešmeliai kepti orkaitėje
(1)