Autorius apie receptą
Mūsų šeima esame 100 procentų pamišę dėl sūrių. Jo dedamės visur ir, svarbiausia, tikrai daug. Bet yra vienas bet - mes mėgstame skirtingus sūrius. Vienas absoliutus čederio mėgėjas, o aš prisiekusi mocarelos fanė, tad apsipirkinėdami prekybos centre paslapčiomis vienas nuo kito į krepšelį prisidedame labai daug sūrio, vadovaudamiesi viena taisykle - "tu nematei, aš irgi nemačiau".
Panašus apsipirkimo scenarijus pasitaikė ir šį kartą, todėl galutiniame rezultate turėjome labai daug čederio ir mocarelos, bet absoliučiai nulį minčių, ką su jais pagaminti. Gan ilgai varsčiau šaldytuvą ir spinteles, vis sukdama savo galvą, ką čia pagaminus.
Galiausiai mane aplankė didžiulis nušvitimas. Nušvitimas tikrąja to žodžio prasme, nes sugalvojau sujunti čederį ir mocarelą, ir iš visų kitų prijungtų ingredientų gavosi vienas skaniausių mano skanautų užkandžių, o praėjus vos kelioms valandoms po gaminimo jau ėjau kepti antrą partiją. Ar dar kam taip būna?:)
Pradėsime gamybą nuo padažo (jis čia irgi labai svarbus) - medaus ir garstyčių padažas jau yra tapęs tikra klasika, jis taip pat patenka ir į mano mėgstamiausių padažų penketuką, nes yra ganėtinai universalus ir be galo gardus - jį galite patiekti su salotomis, vištienos patiekalais ar, kaip šiuo atveju dariau aš, su užkandžiais. Jei norisi kiek sveikesnės ir lengvesnės medaus-garstyčių padažo variacijos, galite mėginti majonezą pakeisti natūraliu jogurtu. Bet aš galiausiai lieku prie nuodėmingos jo versijos, nes šitaip mums skaniau.
Sūrio rutuliukai (spurgos) - taip pat verti mūsų nuodėmės. Čederis ir mocarela idealiai papildo vienas kitą, o iškepęs įdaras tampa gundančiai tąsus, tarsi kaip tose picų reklamose, kur imant gabaliuką picos iš paskos tįsta didžiulis kiekis sūrio.
Mocarelą, žinoma, naudojame ne tą, kuri parduodama skystyje, o supakuotą sausai, kitaip gausite pliurzą.
Jalapeno pipirai suteiks subtilią aštrumo natą, bet juos drąsiai galite pakeisti čili arba kajeno pipirų milteliais. Labai rekomenduoju gerai atvėsinti rutuliukus prieš kepant aliejuje ir apdengti bent dviem sluoksniais miltų ir vienu sluoksniu džiūvėsėlių, antraip sūris gali išbėgti. Taigi, gal einame gaminti tobulų užkandinių spurgų prie alaus?😋
Atsiliepimai