Burokėlių traškučiai - čipsai, kepti orkaitėje

2023-12-27 Autorius oSkanu.lt

Burokėlių traškučiai - čipsai, kepti orkaitėje
Sveikuoliški burokėlių traškučiai (čipsai). Labai juos pamėgome visa šeima. Jie turi labai du didžiulius privalumus, be to, kad yra sveiki. Pirmasis tai tas, kad jiems reikia tik 2 ingredientų - burokėlių ir stambios druskos. Kitas privalumas tas, kad paruošti juos tikrai sugebės kiekvienas. Tad jei norite užkandžiauti, bet tai daryti sveikiau, drąsiai naudokitės šiuo receptu į sveikatą. ;)

Ingredientai

    • burokėliai (pailgi, nedidelio skersmens)
    • stambi druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Į kepimo skardą įtiesiame kepimo popierių.
  3. 3. Burokėlius gerai nuplauname, nusausiname ir nuskutame.
  4. 4. Tada plonai, plonai supjaustome.
  5. 5. Išdėliojame griežinėlius kepimo skardoje, jie gali liestis vienas prie kito, nes kepdami susitrauks.
  6. 6. Pabarstome druska.
  7. 7. Kepame maždaug 15-20 minučių. Kepimo laikas priklausys nuo griežinėlių storio. Lepinamės!
  8. 8. Patarimas: Pabarsčius tarkuotu Džiugo sūriu, ideali tinka kaip užkandis prie alaus bokalo! (nealkoholinio žinoma).

Raimonda

Tikrai labai skaniai pavyko. Ačiū už pasidalintą tokį gerą receptą!
Atsakyti
Burokėlių traškučiai - čipsai, kepti orkaitėje
Grissini duonos lazdelės su Parmezanu
(3)