Kepta duona karšto oro gruzdintuvėje

2024-10-15 Autorius Vaida Bučinskienė

Kepta duona karšto oro gruzdintuvėje
Šis receptas – paprastas ir skanus užkandis, kurio pagrindas yra traškios duonos juostelės, paruoštos karšto oro gruzdintuvėje. Apkeptos iki auksinės spalvos, įtrintos česnaku, jos tampa aromatingomis duonos lazdelėmis. Padažas, paruoštas iš graikiško jogurto, kreminio sūrio ir prieskonių, suteikia švelnų, šiek tiek pikantišką skonį. Tai puikus derinys su traškiomis duonos lazdelėmis, kurias galima tiekti kaip užkandį prie įvairių patiekalų ar mėgautis vienas.

Autorės komentaras - karšto oro gruzdintuvėje duonos lazdelės iškepa greitai, būna traškios ir be didelio kiekio riebalų. Recepte minimas apipurškimas aliejumi, tačiau jeigu jo nesinori, galite ir praleisti. 

Padažo skonį pakoreguokite pagal save. Gal norėsis įmaišyti šviežio česnako stipresniam aromatui? O gal norisi aštriau? Tuomet dėkite daugiau aitriosios paprikos miltelių. 

Ingredientai

    • Duona: 0,5 kepalo
    • Česnakai: 1 skiltelė
    Padažui:
    • Graikiškas jogurtas: 3 valg. š.
    • Kreminis sūris: 1,5 valg. š.
    • Česnakų granulės: 1 arb. š.
    • Svogūnų granulės: 1 arb. š.
    • Malta aitrioji paprika: 0,5 arb. š.
    • Krapai: kelios šakelės (arba 0,5 arb. š. džiovintų)
    • Vorčesterio padažas: 1 arb. š.
    • Druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Duonos riekes supjaustyti norimo pločio juostelėmis ir apipurkšti ar aptepti plonu aliejaus sluoksniu.
  2. duona supjaustyta riekelėmis
  3. 2. Duonos lazdeles išdėlioti karšto oro gruzdintuvėje vienu sluoksniu taip, kad tarpusavyje nesiliestų.
  4. duonos juostelės išdėliotos gruzdintuvėje
  5. 3. Kepti 200 C temperatūroje 7 min. Iškepusias juosteles įtrinti česnako skiltele.
  6. 4. Padažui sudėti į dubenėlį graikiška jogurtą
  7. jogurtas padažui
  8. 5. Prie jogurto dėti kreminį sūrį.
  9. jogurtas ir kreminis sūris
  10. 6. Įpilti vorčesterio padažo
  11. pagardinti vorčesterio padažu
  12. 7. Galiausiai į dubenėlį suberti visus prieskonius.
  13. įvairūs prieskoniai padažui
  14. 8. Viską gerai išmaišyti ir patiekti su kepta duona.
Kepta duona karšto oro gruzdintuvėje
Receptų autorė Vaida Bučinskienė
Veganiškas meksikietiškas dubuo su tofu ir tortilijų traškučiais
(1)