Tikriausiai daugeliui vyru iškyla klausimas - ką suvalgyti prie alaus bokalo besimėgaujant krepšinio varžybomis, neinant į parduotuvę ir kai labai ką nors sudėtingo gaminti...🙂
Kodėl keptas sūris? Tikriausiai dėl tos priežasties, kad jau virs savaitės šaldytuve guli lietuviškas nuostabaus skonio varškės sūris iš parduotuvės, dar dėl to, kad vakare bus krepšinis ir reikia nuostabios užkandos prie alaus.:) O šis sūris tokiam reikalui tinka idealiai. Aišku, kaip tikriausiai suprantate, tinka jis ne tik prie alaus, bet ir prie vyno taurės, ir aišku tekilos.
Daugelį žmonių gali išgąsdinti atrodo 2 visai nesuderinami skoniai - medaus ir čili. Tikrai nereikia išsigąsti, nes šie 2 dalykai čia itin nuostabiai dera tarpusavyje, ir kaip sakė vienas mano sūrio ragautojas: "sofistikuoto skonio varškės sūris iškeptas orkaitėje".
Norint pagaminti sofistikuoto skonio patiekalą, reikia tikrai visai nedaug. 🙂 Varškės sūrį lengvai rasite kiekvienoje parduotuvėje arba maisto turguje, o medaus tikriausiai net pirkti nereikės. Labai lietuviška, nors kartu ir visiškai ne.
Jeigu dar ilgiau pristatinėčiau šį užkandį, tai gautųsi, kad sūrį ruošti reikia trumpiau, nei viską čia perskaityti. Tai, geriau bėgam gaminti!