Keptas varškės sūris su medumi ir čili

2017-10-17 Autorius Ką suvalgyti?

Keptas varškės sūris su medumi ir čili
Tikriausiai daugeliui vyru iškyla klausimas - ką suvalgyti prie alaus bokalo besimėgaujant krep­šinio varžybomis, neinant į parduotuvę ir kai labai ką nors sudėtingo gaminti...🙂

Kodėl keptas sūris? Tikriausiai dėl tos priežasties, kad jau virs savaitės šaldytuve guli lietuviškas nuostabaus skonio varškės sūris iš parduotuvės, dar dėl to, kad vakare bus krepšinis ir reikia nuostabios užkandos prie alaus.:) O šis sūris tokiam reikalui tinka idealiai. Aišku, kaip tikriausiai suprantate, tinka jis ne tik prie alaus, bet ir prie vyno taurės, ir aišku tekilos.

Daugelį žmonių gali išgąsdinti atrodo 2 visai nesuderinami skoniai - medaus ir čili. Tikrai nereikia išsigąsti, nes šie 2 dalykai čia itin nuostabiai dera tarpusavyje, ir kaip sakė vienas mano sūrio ragautojas: "sofistikuoto skonio varškės sūris iškeptas orkaitėje".

Norint pagaminti sofistikuoto skonio patiekalą, reikia tikrai visai nedaug. 🙂 Varškės sūrį lengvai rasite kiekvienoje parduotuvėje arba maisto turguje, o medaus tikriausiai net pirkti nereikės. Labai lietuviška, nors kartu ir visiškai ne. 

Jeigu dar ilgiau pristatinėčiau šį užkandį, tai gautųsi, kad sūrį ruošti reikia trumpiau, nei viską čia perskaityti. Tai, geriau bėgam gaminti!

Ingredientai

    • varškės sūrio
    • medaus
    • čili miltelių
    • druskos
    • kmynų
    • čiobrelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Patarimas: Varškės sūris turėtų būti kuo riebesnis - toks jis bus skanesnis, taip pat toks mažiau trupės.
  2. 2. Pradžioje sūrį įpjaukite, kad geriau įsisunktų medus bei aptepkite medumi. Jei kažkada skystas buvęs medus jau sukietėjo - pašildome jį.
  3. 3. Reikia turėti šiek tiek kantrybės, nes medus visai nenori lipti prie pačio sūrio.
  4. 4. Ištepę medumi sūrį pabarstykite čili milteliais, druska, kmynais bei aišku čiobreliais. Kiekvienam pagal savo skonį. Kmynai bei čiobreliai labai tinka prie varškės sūrio.
  5. 5. Šitaip paruoštą sūrį dedame į foliją, suvyniojame bei paliekame pastovėti porai valandų.
  6. 6. Galima jo ir nelaikyti, bet palaikius jis būna kitoks - medus jaučiasi netik kraštuose, bet ir sūrio viduje.
  7. 7. Galiausiai kepkite orkaitėje maždaug 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Pirmiausia 15 minučių kepkite paprastai, o likusį laiką įjunkite griliaus funkciją, kad apskrustų viršus. Skanaujam! Puikiai tinka kaip užkandis prie alaus!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau keptų varškės sūrių receptų rasite: Kepti varškės sūriai.
  9. orkaitėje keptas varškės sūris su medumi
Keptas varškės sūris su medumi ir čili
Keptas varškės sūris su medumi ir čili
Keptas varškės sūris su medumi ir čili
Karštai rūkytos kiaulės ausys
(2)
Sūrio spurgos su jalapenu
(10)
Gruzdintų manijokų užkandis
(2)