Žirniai su spirgučiais prie alaus

2018-04-17 Autorius oSkanu.lt

Žirniai su spirgučiais prie alaus
Man tai asmeniškai patys skaniausi virti žirniai su spirgučiais prie alaus. Visada ruošiu tik šitaip ir galiu pasakyti, kad niekada nenusiviliu. 

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žirnius išmirkome vandenyje bent kelias valandas, idealiausia jeigu jie išmirks palikti per visą naktį.
  2. 2. Po to žirnius išverdame pasūdytame vandenyje, svogūnus pakepiname ant sviesto, sudedame pjaustytą šoninę (manoji buvo beveik iš vieno raumenuko, visai be riebaliuko), pakepiname ir galiausiai įdedame pipiriukų pagal skonį.
  3. 3. Tada šoninę sumaišome su išvirtais žirniais bei patiekieme su šaltu bokalu alaus! Mėgaujamės:)
  4. 4. Pastebėjimas: Jeigu namie neturite šoninės, galite paspirginti spirgučių su svogūnu.
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau užkandžių receptų prie alaus rasite: Užkandžiai prie alaus.

Ug

O tai kiek laiko virti žirnius?
Atsakyti

Ggg

Kol išvirs 😂

Gintarė

Visada gaminu tik pagal šį receptą. Tačiau pas mus šeimoje dar patiekiant uždėti grietinės. Mums taip skaniau. Žinoma ji nėra būtina. :)
Atsakyti
Žirniai su spirgučiais prie alaus
Quesadillas - Kesadilijos su vištiena
(5)
Gruzdintų manijokų užkandis
(2)
Netradicinė pica su lavašu
(7)
Mini taco tubs - kukurūzų geldelės su vištiena ir daržovėmis
(3)
Lipnūs vištienos petukai
(3)