Virti žirniai su rūkytomis ausytėmis ir šonine

2022-02-03 Autorius oSkanu.lt

Virti žirniai su rūkytomis ausytėmis ir šonine
Tradicinis daugelio lietuvių pamiltas užkandis prie alaus - virti žirniai. Tik šį kartą juos paruošime kiek kitaip. Gaminsime juos su rūkytomis kiaulės ausimis. Ingredientų visai nedaug, skonis labai geras. Tad nieko nelaukdami ir einame gaminti.

Beje, jeigu mėgstate žirnių užkandžius prie alaus, taip pat rekomenduoju išmėginti virtas kiaulės kojas su žirniais.

Ingredientai

    • žirniai (sausi, geltoni): 200 gramų
    • šoninė: pagal skonį
    • rūkytos kiaulės ausys: 2 vnt.
    • druska
    • juodieji pipirai
    • vanduo (žirnių virimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nedideliais kubeliais supjaustome rūkytas kiaulės ausis.
  2. kubeliais supjaustytos rūkytos kiaulės ausys
  3. 2. Tada žirnius virkite puode visai nemaišydami! Virkite ant vidutinės kaitros, maždaug 10-15 minučių arba kol išgaruoja vanduo. Žirniai neturėtų būti minkšti.
  4. verdami žirniai prie alaus
  5. 3. Keptuvėje apkepkite šoninę.
  6. kepama šoninė keptuvėje
  7. 4. Išvirtus žirnius dėkite į lėkštę, ant spirgučių (nepamirštame užpilti susidariusiais riebalais) ir sudėkite rūkytas ausis. Šioje vietoje galite rinktis, galite dėti rūkytas ausis šaltas arba galite jas pašildyti mikrobangų krosnelėje, kad ausys būtų šiltos. Jeigu tokios neturite, taip pat galite kiaulės ausų gabaliukus apkepti kartu su šonine. Apiberkite druska ir pipirais pagal savo skonį. Druskos aš asmeniškai beriu minimaliai, nes jos pakanka nuo šoninės ir rūkytų ausų, o štai pipirų dedu daug, nes man čia jie labai tinka.
  8. virti žirniai su ausytėmis
  9. 5. Bokalas šalto alaus čia tiesiog privalomas (kad ir nealkoholinio, jei nevartojate jo)! Šis patiekalas yra tikrai sotus. Pasilepinam!
  10. virti žirniai su ausytėmis prie alaus
  11. 6. Rekomendacija: Daugiau virtų žirnių receptų rasite: Virtų žirnių receptai.

Antanas

Man tai pats skaniausias užkandis prie alaus. Geriausias receptas!
Atsakyti
Virti žirniai su rūkytomis ausytėmis ir šonine
Lavašo traškučiai
(3)