Tradicinis daugelio lietuvių pamiltas užkandis prie alaus - virti žirniai. Tik šį kartą juos paruošime kiek kitaip. Gaminsime juos su rūkytomis kiaulės ausimis. Ingredientų visai nedaug, skonis labai geras. Tad nieko nelaukdami ir einame gaminti.
1. Pirmiausia nedideliais kubeliais supjaustome rūkytas kiaulės ausis.
2. Tada žirnius virkite puode visai nemaišydami! Virkite ant vidutinės kaitros, maždaug 10-15 minučių arba kol išgaruoja vanduo. Žirniai neturėtų būti minkšti.
3. Keptuvėje apkepkite šoninę.
4. Išvirtus žirnius dėkite į lėkštę, ant spirgučių (nepamirštame užpilti susidariusiais riebalais) ir sudėkite rūkytas ausis. Šioje vietoje galite rinktis, galite dėti rūkytas ausis šaltas arba galite jas pašildyti mikrobangų krosnelėje, kad ausys būtų šiltos. Jeigu tokios neturite, taip pat galite kiaulės ausų gabaliukus apkepti kartu su šonine. Apiberkite druska ir pipirais pagal savo skonį. Druskos aš asmeniškai beriu minimaliai, nes jos pakanka nuo šoninės ir rūkytų ausų, o štai pipirų dedu daug, nes man čia jie labai tinka.
5. Bokalas šalto alaus čia tiesiog privalomas (kad ir nealkoholinio, jei nevartojate jo)! Šis patiekalas yra tikrai sotus. Pasilepinam!
Antanas
Atsakyti