Orkaitėje kepti vištienos krūtinėlės piršteliai su majonezu ir džiūvėsėliais

Autorius apie receptą

Šis orkaitėje keptų vištienos krūtinėlės pirštelių receptas – puikus pasirinkimas greitai vakarienei ar užkandžių stalui. Traški pluta iš džiūvėsėlių derinasi su kremišku majonezu, suteikdama patiekalui nepaprasto skonio. Vištienos piršteliai gaunami itin sultingi ir auksinės spalvos, o jų paruošimas reikalauja minimaliai pastangų. Tai – paprastas, tačiau išraiškingas receptas, tinkantis ir šeimos vakarienei, ir draugų susibūrimams.


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos krūtinėlę galima keisti vištienos šlaunelių mėsa, supjausčius ją plonomis juostelėmis.
  • Majonezą galima pakeisti natūraliu graikišku jogurtu arba avinžirnių humusu.
  • Džiūvėsėlius galima keisti panko džiūvėsėliais arba susmulkintais kukurūzų dribsniais.
  • Aliejų skardos tepimui galima pakeisti kokosų aliejumi arba purškiamu kepimo purškalu.
  • Papildomai prieskonėms naudoti galima džiovintą raudonėlių, čiobrelių ar česnako miltelius.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Rekomenduojama vištieną marinuoti bent 30 minučių, kad mėsa būtų sultingesnė ir skoniai geriau susimaišytų.
  • Džiūvėsėlių sluoksnį užtikrinti galima keliomis pakartotinėmis voliavimo partijomis.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi – taip pluta neprilips ir valyti bus paprasčiau.
  • Orkaitę visada įkaitinkite iki reikiamos temperatūros prieš dedant vištieną.
  • Po kepimo leiskite piršteliams pailsėti kelias minutes ant grotelių – pluta išlaikys traškumą.

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlė: 500 g
    • Majonezas: 4 šaukštai
    • Pipirai: pagal skonį
    • Druska: pagal skonį
    • Džiūvėsėliai: 100 g
    • Aliejus: 2 šaukštai (skardos tepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištienos krūtinėlę supjaustome į siauras juosteles, kad gautume vienodo dydžio pirštelius.
  2. 2. Pabarstome druska ir pipirais, tuomet apvoliojame majoneze, kad visi gabalėliai būtų tolygiai padengti.
  3. 3. Marinuotą vištieną dedame į šaldytuvą ir paliekame ten bent pusvalandžiui, kad skoniai susimaišytų.
  4. 4. Po to vištienos gabalėlius pavoliojame džiūvėsėliuose, kad jie įgytų traškią plutelę.
  5. 5. Įkaitiname orkaitę iki 220°C. Aliejumi patepame kepimo skardą ir sudedame ant jos vištienos pirštelius.
  6. 6. Kepame 10-15 minučių arba tol, kol vištiena gražiai apskrunda ir tampa aukso rudos spalvos.
  7. 7. Patiekiame su mėgstamu padažu ir mėgaujamės!

Atsiliepimai

Vištienos iešmeliai su ryžiais
(2)
Asian loaded fries - keptos bulvytės su traškia vištiena ir tofu
(1)
Skani ryžių pomidorinė sriuba su vištiena
(1)