Autorius apie receptą
Šis orkaitėje keptų vištienos krūtinėlės pirštelių receptas – puikus pasirinkimas greitai vakarienei ar užkandžių stalui. Traški pluta iš džiūvėsėlių derinasi su kremišku majonezu, suteikdama patiekalui nepaprasto skonio. Vištienos piršteliai gaunami itin sultingi ir auksinės spalvos, o jų paruošimas reikalauja minimaliai pastangų. Tai – paprastas, tačiau išraiškingas receptas, tinkantis ir šeimos vakarienei, ir draugų susibūrimams.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vištienos krūtinėlę galima keisti vištienos šlaunelių mėsa, supjausčius ją plonomis juostelėmis.
- Majonezą galima pakeisti natūraliu graikišku jogurtu arba avinžirnių humusu.
- Džiūvėsėlius galima keisti panko džiūvėsėliais arba susmulkintais kukurūzų dribsniais.
- Aliejų skardos tepimui galima pakeisti kokosų aliejumi arba purškiamu kepimo purškalu.
- Papildomai prieskonėms naudoti galima džiovintą raudonėlių, čiobrelių ar česnako miltelius.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Rekomenduojama vištieną marinuoti bent 30 minučių, kad mėsa būtų sultingesnė ir skoniai geriau susimaišytų.
- Džiūvėsėlių sluoksnį užtikrinti galima keliomis pakartotinėmis voliavimo partijomis.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi – taip pluta neprilips ir valyti bus paprasčiau.
- Orkaitę visada įkaitinkite iki reikiamos temperatūros prieš dedant vištieną.
- Po kepimo leiskite piršteliams pailsėti kelias minutes ant grotelių – pluta išlaikys traškumą.
Atsiliepimai