Kijevo kotletai kitaip: Sūriu įdarytos vištienos krūtinėlės

2023-08-23 Autorius oSkanu.lt

Kijevo kotletai kitaip: Sūriu įdarytos vištienos krūtinėlės
Šiandien pasidalinsiu kiek kitokiais kijevo kotletais. Tai bus labai skaniai įdarytos vištienos krūtinėlės su sūriu ir žalumynais, kurios mūsų šeimai labai patiko. Visai neseniai viename žurnale atradau šį receptą ir išmėginau. Pasiteisino tai tikrai. Seniai taip skaniai nebuvo vakarieniavę gamindami vištieną. Tenka pripažinti, kad ji jau buvo kiek pabodusi. O dabar ji šiame patiekale atgimė visiškai naujai. Pirštelius laižėme valgydami. Būtinai kartosime, rekomenduoju ir Jums dabar pasigaminti! :)

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlių filė: 1 kilogramo
    • sviesto: 150 gramų
    • petražolių: saujos
    • česnako: 3 skiltelių
    • sūrio: 100 gramų
    • kiaušinių: 2
    • maltų džiūvėsėlių: 200 gramų
    • aliejaus: 100 mililitrų
    • druskos
    • pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sūrį bei sviestą sutarkuojame stambia trintuve.
  2. 2. Petražoles nuplauname, nusausiname bei smulkiai supjaustome.
  3. 3. Česnaką nulupame bei supjaustome.
  4. 4. Sumaišome sviestą, sūrį, česnaką bei žalumynus tarpusavyje.
  5. 5. Tuomet iš paruoštos masės suformuojame ganėtinai nedidelius rutuliukus, išdėliojame juos ant pjaustymo lentelės bei padedame maždaug 20 minučių į šaldymo kamerą.
  6. 6. Tada kiekvieną vištienos filė įpjauname išilgai bei išskleidžiame filė kaip knygą, uždengiame maistine plėvele bei gerai išmušame. Pabarstome druska bei pipirais pagal savo skonį.
  7. 7. Ant filė dedame sušaldytą įdarą, suvyniojame iš filė suktinuką bei sutvirtiname mediniu iešmeliu.
  8. 8. Uždengiame maistine plėvele bei dar kartą padedame į šaldymo kamerą, ši kartą maždaug 15 minučių.
  9. 9. Aptepas: Pakankamai giliame inde išplakame kiaušinius, įberiame šiek tiek druskos bei į lėkštutę suberiame džiūvėsėlius.
  10. 10. Po to vištienos filė išimame iš kameros, ištraukiame medinius iešmelius. Krūtinėles pavoliojame kiaušinio plakinyje, paskui apvoliojame džiūvėsėliuose.
  11. 11. Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų bei apkepiname vištienos krūtinėles iš visų pusių (maždaug 10 minučių), kol apskrus plutelė.
  12. 12. Vėliau dedame į kepimo skardą bei kišame į įkaitintą orkaitę maždaug 10-15 minučių.
  13. 13. Patiekiame ir skanaujame!
  14. 14. Rekomendacija: Daugiau kijevo kotletų receptų rasite: Kijevo kotletai.

Gražina

Tikrai labai skaniai atrodo, būtinai pamėginsiu!
Atsakyti
Soti mišrainė su vištienos skrandukais / skilveliais
(2)
Blyneliai su vištiena ir pievagrybiais
(1)