Tai labai skanus jazmynų ryžių ir vištienos plovas, kurio receptas yra atkeliavęs iš Uzbekijos. Tikiuosi, kad patiks ir Jums. Neseniai pasakojau kaip pasigaminti tikrą uzbekišką plovą su jautiena arba aviena, o šį kartą noriu parodyti Jums daug paprastesnį variantą, kai nėra tiek daug laiko sukiotis virtuvėje ir norisi skaniai pavakarieniauti iš visiškai paprastų ingredientų. Tikrai drąsiai rekomenduoju šį receptą, nes jis pavyks kiekvienam. Nieko ilgai nelaukiam ir imamės gamybos jau dabar! ;)
Ingredientai
vištienos krūtinėlė: 500 gramų
jazminų ryžiai: 500 gramų
morkos: 500 gramų
svogūnų galvutės: 300 gramų
česnako galvučių: 2
prieskoniai plovui: 1 arbatinis šaukštelis
Recepto paruošimas
1. Pirmiasia nuplauname bei gabalėliais supjaustome vištieną. Į gilią keptuvę arba puodą įpilame saulėgrąžų aliejaus, jį pakaitiname. Aliejuje apkepiname supjaustytus svogūnus.
2. Tada vištieną apiberiame druska, pipirais bei sudėjus į keptuvę kepame ant karštos ugnies. Tada sumažiname ugnį iki minimumo bei troškiname apie 30 minučių.
3. Vidutine tarka sutarkuojame morkas bei sudedame ant vištienos vienodu sluoksniu, troškiname kažkur 20 minučių.
4. Tuomet ryžius perliejame vandeniu. Įberiame į ryžius plovo prieskonių, įdedame nelukštentas dvi česnakų galvutes (gerai nuplauname bei nulupame nešvarųjį sluoksnį).
5. Ant vištienos lygiu sluoksniu supilame ryžius. Užverdame vandenį bei juo užpilame ryžius taip, kad jis apsemtų ryžius 5-7 cm.
6. Tada uždengiame keptuvę dangčiu bei troškiname kažkur 30 minučių. Nuėmus dangtį kruopščiai permaišome ryžius.
7. Troškiname dar kažkur 30 minučių. Išjungiame ugnį, viską permaišome.
8. Galiausiai leidžiame pastovėti dar 15-20 minučių. Skonis nuostabus!
Loreta
Tai tikriausiai skanus patiekalas, bet nevadinkit uzbekisku plovu, nes tai ne plovas
Atsakyti
Ąžuolas
tikrai geras patiekalas kaip man kai aš labai mėgstu plova
Atsakyti
Vika
Ir kam tiek troškinti? Ten iš tos vištienos filė turėjo likti košė
Atsakyti
Kestas
Plovui niekas morku netarkuoja,teko gyventi 2 metus Uzbekijoje,bet tokio plovo nemaciau
Atsakyti
undefined
gaminu tadzikiska plova ismokau is uosves kuri ten gyveno 15m....morkos tarkuojamos
Kestas
cia ryziu kose,gyvenau uzbekijoje,bet tokio plovo nera,nei vienas uzbekas tokios koses nevadintu plovu
Atsakyti
Rimantas
Taip, Uzbekistane tokį (ko gero sukibusį) vadina "Šavlia", ispanai turį kažką panašaus - ir vadina "paelja" ..., bet produktai, prieskoniai duoda skonį ir daugelis lietuvių tą patiekalą vadina plovu (kažkas panašaus į azerbaidžano variantą).
🐦
Kodėl reikia troškinti kažkur, o ne puode namuose? 😄
Atsakyti
Aguona
Praleidau paskutinį 30 miniučių troškinimo, nes netyčia sumaišiau visa patiekalą ir bijojau kad prisvils ryžiai, bet skonis wow, ačiū.
Atsakyti
Uzbekas
O kas čia bendro su plovu??? 5-7cm. vandens virš 0.5kg ryžių su tarkuota morka, tai net ne košė gausis, o sriuba poskystė ...
Atsakyti
Loreta
Atsakyti
Ąžuolas
Atsakyti
Vika
Atsakyti
Kestas
Atsakyti
undefined
Kestas
Atsakyti
Rimantas
🐦
Atsakyti
Aguona
Atsakyti
Uzbekas
Atsakyti