Šis tikras uzbekiškas skanus ir birus plovas - išskirtinai yra mano vyro gaminamas patiekalas, kuriam reikia nusiteikimo, prisiruošimo ir laiko. Nors procesas nėra itin sudėtingas ir visus produktus tikrai galima rasti namų spintelėse, bet teisingam plovui pagaminti reikia šiek tiek įgūdžių ir žinių. Mes pagal šį receptą gaminame jau daug metų, tad receptas tikrai "atidirbtas", o plovas, kuriuo vaišinti teko nemažai valgytojų, visuomet sulaukia labai daug komplimentų. Dar norėčiau priminti, kad tikras uzbekiškas plovas privalo būti birus (tad jam naudojami kuo mažiau krakmolingi ryžiai) ir jis smarkiai skiriasi nuo lietuvių taip mėgstamo "plovo" - sulipusių ryžių košės su mėsa ir pomidorų padažu.
Beje, mes šį plovą labiausiai mėgstame gaminti su aviena, bet su ja tokia problema, kad jos ne visada turime. Tad tais atvejais perkame kokybišką jautieną iš mėsos parduotuvių. Abiem atvejais gaunasi tikrai labai skaniai. Jautiena taip pat yra puikus išsigelbėjimas tais atvejais, kai žinau, jog užsuks draugų, kurie nevalgo avienos (o tokių žmonių yra tikrai daug), o tuos draugus pavaišinti nuostabiu plovu vis tiek norisi.
Gamindami mes naudojame 5 litrų puodą.
Kristina
Atsakyti