Tradicinis šnicelis iš faršo, su duona

2025-04-04 Autorius oSkanu.lt

Tradicinis šnicelis iš faršo, su duona
Šis receptas išsiskiria tuo, kad faršas praturtinamas duona, kuri suteikia ypatingą minkštumą ir tekstūrą. Šnicelis tampa nepaprastai sultingas, o traški džiūvėsėlių plutelė sukuria tobulą kontrastą. Kiekviena šeimininkė turi savo subtilių paslapčių, kaip pagaminti tobulą šnicelį, tačiau šis receptas apima pagrindines klasikinio šnicelio gaminimo technikas ir bus puikus pagrindas jūsų kulinarijai. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Nors tradiciškai naudojamas kiaulienos faršas, galite eksperimentuoti su jautienos faršu arba mišriu jautienos ir kiaulienos faršu (santykiu 50:50). 
  • Juodą duoną galima pakeisti balta duona arba batonu, nors juoda duona suteikia gilesnį, sodresnį skonį. 
  • Vietoje įprasto augalinio aliejaus tinka naudoti sviestą arba lydytą kiaulės taukų mišinį, kuris suteiks ypatingą skonį. 
  • Jei neturite česnako, galite naudoti česnako miltelius (apie 1/4 šaukštelio) arba smulkiai supjaustytą svogūną. 
  • Džiūvėsėlius galima pasiruošti namuose, sudžiovinus ir sumalus duoną, arba naudoti panko džiūvėsėlius traškesnei tekstūrai. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Formuojant šnicelius, patartina rankas sudrėkinti šaltu vandeniu – taip faršas mažiau lips prie pirštų.
  • Šnicelius reikėtų kepti vidutinio karštumo keptuvėje, nes per karšta keptuvė lems tai, kad džiūvėsėliai greitai apskrus, o vidus liks neiškepęs. 
  • Jei norite dar sultingesnių šnicelių, į faršą galite įdėti šaukštą grietinės. 
  • Prieš patiekiant, šnicelius galima trumpai (apie 5 minutes) palaikyti 150°C įkaitintoje orkaitėje – taip jie išliks šilti ir traškūs. 
  • Patiekalą puikiai papildo grietinės ir žolelių padažas – sumaišykite grietinę su kapotais krapais, petražolėmis ir šlakeliu citrinos sulčių. 

Ingredientai

    • Juoda duona: 50 g (2 mažos riekelės) 
    • Pienas: 100 ml 
    • Kiaulienos faršas: 300 g 
    • Česnakas: 1 didelė skiltelė 
    • Druska: 3 žiupsneliai (2 – faršui, 1 – kiaušinio plakiniui) 
    • Malti pipirai: 1 žiupsnelis 
    • Kiaušinis: 1 vnt. 
    • Džiūvėsėliai: 1 stiklinė 
    • Aliejus: 2 šaukštai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nupjaustome duonos plutelę, likusią dalį susmulkiname bei užpilame pienu 5 minutėms.
  2. 2. Kol duona mirksta, paruošiame kiaušinio plakinį bei į lėkštę pabarstome džiūvėsėlių.
  3. 3. Išmirkytą duoną nusunkiame bei sudedame į faršą, suberiame smulkiai supjaustytą česnaką (arba išspaudžiame), įberiame druskos, pipirų bei viską gerai išmaišome.
  4. 4. Kad viskas geriau suliptų, į faršą galima įmušti vieną kiaušinį, tačiau aš nedėjau - šnicelį puikiai sutvirtino kiaušinio plakinys bei džiūvėsėliai.
  5. 5. Tuomet iš paruošto faršo mišinio suformuojame ovalios formos, maždaug 1 centimetro storio šnicelius. Juos pamirkome kiaušinio plakinyje (išplaktame kartu su žiupsneliu druskos), pavoliojame džiūvėsėliuose, jei reikia, pataisome formą bei kepame įkaitintame aliejuje keletą kartų apverčiant kol gražiai šie apskrus, iš viso maždaug 10 minučių.
  6. 6. Galiausiai šnicelis labai skanu su bulvių koše arba virtais grikiais ir daržovių salotomis. Aš patiekiau su bulvių koše bei skaniais marinuotais burokėliais ir raugintais agurkėliais. Taip pat papildžiau grietinės padažu. Ragaujam!

Elena

Naudingas
(4)
Turbūt pats skaniausias kokį galima pasigaminti iš kiaulienos faršo. Vyras prašo ir prašo tokį gaminti vakarienei. Svarbiausia yra mėsą pačiai susimalti, o ne pirkti parduotuvinį faršą, tuomet skonis daug daug geresnis.
Atsakyti

Ingrida

Naudingas
(33)
Elena, kokią mėsą perkate malimui?

Angelė Tik

Naudingas
(3)
Taip,liuks
Atsakyti

Robertas Simonavičius

Naudingas
(18)
Tai gi čia paprastas kotletas o ne ščinelis
Atsakyti

Kas kaip nori ir taip daro

Naudingas
(3)
Tai tik tavo nuomonė

dangė

Naudingas
(0)
šnicelis, kiek žinau, gaminamas iš mažiausiai trijų rūšių mėsos
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Vengriška tiršta guliašinė sriuba su jautiena
(11)
Kengūrienos tataki su ponzu padažu
(1)
Keptas šernienos kumpis orkaitėje
(1)
Briedienos kepsnys
(6)
Kiaulienos troškinys su pievagrybiais ir saldžiąja paprika
(1)
Kiaulienos suktinukai su morkomis ir pievagrybiais
(1)