Keptos varlių šlaunelės, tai visai nesunkiai bei gana greitai pagaminamas prancūziškas delikatesas.
Varlių šlaunelės - produktas, kurio aš jau buvau ragavusi ne vieną kartą įvairiuose restoranuose, bet niekada nebuvau gaminusi namuose. Tiems kas nežino, tai varlių skonis beveik toks pat kaip vištienos. Tik gal kažkur yra kažkoks įsitikinimas. Bet bijoti valgyti, visiškai nereiktų. Vieną dieną prekybos centre pamačiau varlių šlaunelių ir nusipirkau. Tiesiog privalėjau, nes žinojau, kad sugebėsiu pagaminti jas skaniai.
Parsinešusi namo pradėjau galvoti, kaip čia jas paruošti, kad būtų geriau nei restorane. Bet peržiūrėjusi kelis prancūziškus puslapius padariau išvadą, kad pats paprasčiausias (tradicinis) būdas bus pats geriausias. Visko ko reikėjo, tai išmirkyti piene, po to šiek tiek miltų ir iškepti svieste.
Ir ką aš galiu pasakyti, delikatesas buvo suvalgytas per kelias minutes. Namiškiai sakė, kad reiktų pirkti 4x didesnį kiekį, nes mėsos užtenka tik paragavimui. Ant pačių šlaunelių mėsos visai nedaug ir nuo tokio patiekalo tikrai nepersivalgysite.
Jeigu kalbėti apie šitaip paruoštos mėsos skonį, tai ji tikrai visiems ragautojams priminė vištieną. Tikrai neprašoviau, kad panaudojau daug česnako, jis suteikė skonio šiam patiekalui. Trumpai tariant - varlių šlaunelės labai įdomus ir visai neeilinis ingredientas mūsų šalyje, bet jo tikrai nereikia bijoti, todėl labai rekomenduoju nusipirkti ir pamėginti šį puikų receptą.