Kiaulienos sprandinės kepsnys su pelėsinio sūrio padažu (keptuvėje)

2020-11-13 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Kiaulienos sprandinės kepsnys su pelėsinio sūrio padažu (keptuvėje)
Šį kartą mano dienos pietūs iš kiaulienos suskambo visai naujomis natomis. Ir prireikė visai mažai pastangų. Tiesiog prie kiaulienos kepsnio pasigaminti tobulą pelėsinio sūrio padažą su grietinėle, kuris labai pagyvino skonį. Seniai valgiau tokį skanų kepsniuką, kurį iškepiau tiesiog savo keptuvėje! :)

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 4 kepsnių
    • česnakas: 1 skiltelės
    • džiovintų žolelių mišinys: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • aliejus (kepimui)
    Padažui:
    • sviestas: 30 gramų
    • pelėsinis sūris: 100 gramų (naudoju "Memel blue")
    • grietinėlė: 100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulienos nugarinės kepsnelius pabarstykite druska, pipirais, žolelėmis ir susmulkintu česnaku.
  2. 2. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite kepsnelius iš abiejų pusių, kol mėsa gražiai apskrunda bei iškepa.
  3. 3. Tada kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  4. sviestas tirpinamas keptuvėje
  5. 4. Sudėkite trupintą sūrį, pamaišykite, kol pradeda lydytis.
  6. 5. Tuomet supilkite grietinėlę ir šiek tiek pakaitinkite, kol padažas sutirštėja.
  7. 6. Po to kepsnius dėkite į lėkštę. Apipilkite padažu.
  8. 7. Labai skanu patiekti su bulvėmis bei salotomis. Skanaukite!
  9. kiaulienos kepsnys keptuvėje su sūrio padažu
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.
Salotos su kepta kiauliena
(2)
Karštas čiabatos sumuštinis su kiauliena
(2)
Gabale kepta sprandinė
(17)