Autorius apie receptą
Šis receptas išsiskiria nepaprastai sultinga mėsa ir subtiliu paprikos aromatu, kuris harmoningai susilieja su majonezo kremiškumu. Tradiciškai šašlykai ruošiami iš kiaulienos sprandinės, kuri yra viena geriausių mėsos dalių šiam patiekalui dėl savo riebumo ir švelnumo. Marinato sudėtis – majonezas su paprika – suteikia mėsai nepakartojamą skonį ir padeda jai išlikti sultingai net ir ilgesnio kepimo metu. Pasiruošimas užtrunka vos 15 minučių, o marinuoti rekomenduojama bent 2 valandas, nors optimalus laikas būtų per naktį – taip mėsa prisigeria visų prieskonių ir tampa dar minkštesnė.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje kiaulienos sprandinės galima naudoti kiaulienos mentę, šoninę arba vištienos šlaunelių mėsą, jei norisi liesesnio varianto.
- Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu arba natūraliu jogurtu sumaišytu su alyvuogių aliejumi, jei siekiate sumažinti kalorijų kiekį.
- Paprikos miltelius galima pakeisti šviežios paprikos tyresniu arba rūkyta paprika intensyvesniam skoniui.
- Vietoje sausų bazilikų žolelių galima naudoti šviežius baziliko lapelius, petražoles arba kalendras.
- Svogūnus galima pakeisti raudonaisiais svogūnais arba šalotiniais svogūnėliais švelnesniam skoniui.
- Čili miltelius galima pakeisti aitriosiomis paprikomis, kajeno pipirais arba praleisti visai, jei nemėgstate aštraus skonio.
- Vietoje paprasto cukraus galima naudoti rudą cukrų, medų arba klevų sirupą subtilesniam saldumo atspalviui.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Mėsą rekomenduojama supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais (maždaug 3-4 cm), kad ji keptų tolygiai.
- Prieš verdant ant iešmų, mėsą 30 minučių palaikykite kambario temperatūroje – taip ji iškeps tolygiau.
- Tarp mėsos gabalėlių ant iešmo galima suverti paprikas, svogūnus ar cukinijas papildomam skoniui.
- Kepant ant žarijų, stebėkite temperatūrą – ji turi būti vidutinė, kad mėsa iškeptų, bet nesudegtų iš išorės.
- Šašlykus verta apsukti kas 5-7 minutes, kad jie keptų tolygiai iš visų pusių.
- Iškepusius šašlykus palikite "pailsėti" 5-10 minučių prieš patiekiant – taip sultys pasiskirstys tolygiai.
- Patiekiant galima apšlakstyti šviežiomis citrinų sultimis, kurios pabrėš mėsos skonį.
- Marinuoti mėsą geriausia šaldytuve hermetiškai uždarytame inde arba maistiniame plastikiniame maišelyje.
Atsiliepimai
Asta
Atsakyti