Šašlykai majonezo marinate su paprika

Autorius apie receptą

Šis receptas išsiskiria nepaprastai sultinga mėsa ir subtiliu paprikos aromatu, kuris harmoningai susilieja su majonezo kremiškumu. Tradiciškai šašlykai ruošiami iš kiaulienos sprandinės, kuri yra viena geriausių mėsos dalių šiam patiekalui dėl savo riebumo ir švelnumo. Marinato sudėtis – majonezas su paprika – suteikia mėsai nepakartojamą skonį ir padeda jai išlikti sultingai net ir ilgesnio kepimo metu. Pasiruošimas užtrunka vos 15 minučių, o marinuoti rekomenduojama bent 2 valandas, nors optimalus laikas būtų per naktį – taip mėsa prisigeria visų prieskonių ir tampa dar minkštesnė.

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama

  • Vietoje kiaulienos sprandinės galima naudoti kiaulienos mentę, šoninę arba vištienos šlaunelių mėsą, jei norisi liesesnio varianto.
  • Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu arba natūraliu jogurtu sumaišytu su alyvuogių aliejumi, jei siekiate sumažinti kalorijų kiekį.
  • Paprikos miltelius galima pakeisti šviežios paprikos tyresniu arba rūkyta paprika intensyvesniam skoniui.
  • Vietoje sausų bazilikų žolelių galima naudoti šviežius baziliko lapelius, petražoles arba kalendras.
  • Svogūnus galima pakeisti raudonaisiais svogūnais arba šalotiniais svogūnėliais švelnesniam skoniui.
  • Čili miltelius galima pakeisti aitriosiomis paprikomis, kajeno pipirais arba praleisti visai, jei nemėgstate aštraus skonio.
  • Vietoje paprasto cukraus galima naudoti rudą cukrų, medų arba klevų sirupą subtilesniam saldumo atspalviui.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Mėsą rekomenduojama supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais (maždaug 3-4 cm), kad ji keptų tolygiai.
  • Prieš verdant ant iešmų, mėsą 30 minučių palaikykite kambario temperatūroje – taip ji iškeps tolygiau.
  • Tarp mėsos gabalėlių ant iešmo galima suverti paprikas, svogūnus ar cukinijas papildomam skoniui.
  • Kepant ant žarijų, stebėkite temperatūrą – ji turi būti vidutinė, kad mėsa iškeptų, bet nesudegtų iš išorės.
  • Šašlykus verta apsukti kas 5-7 minutes, kad jie keptų tolygiai iš visų pusių.
  • Iškepusius šašlykus palikite "pailsėti" 5-10 minučių prieš patiekiant – taip sultys pasiskirstys tolygiai.
  • Patiekiant galima apšlakstyti šviežiomis citrinų sultimis, kurios pabrėš mėsos skonį.
  • Marinuoti mėsą geriausia šaldytuve hermetiškai uždarytame inde arba maistiniame plastikiniame maišelyje.

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 1 kilogramo
    • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
    • paprikos milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
    • svogūnai: 1
    • čili milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai kiaulienos sprandinę nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. 2. Mėsą supjaustote maždaug 3-4 cm dydžio kubeliais, stengiantis išlaikyti vienodą dydį tolygiam kepimui.
  3. 3. Svogūną nulupsime ir sukapojame labai smulkiai arba sutarkuojame stambia tarka.
  4. 4. Supjaustytą mėsą sudėkite į gilų dubenį ir suberkite smulkintą svogūną.
  5. 5. Rankomis gerai išminkykite mėsą su svogūnais, spaudžiant, kad svogūnai išskirtų sultis – tai padės mėsai suminkštėti.
  6. 6. Atskirame dubenėlyje sumaišysite majonezą, paprikos miltelius, druską, baziliką, čili miltelius ir žiupsnelį cukraus.
  7. 7. Gautą marinatą užpilkite ant mėsos su svogūnais ir kruopščiai permaišykite, kad kiekvienas mėsos gabalėlis būtų padengtas marinatu.
  8. 8. Dubenį su mėsa uždengia maistine plėvele arba dangčiu ir padedame į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms, idealiu atveju – per naktį.
  9. 9. Prieš kepimą mėsą išimama iš šaldytuvo ir leidžiama pastovėti kambario temperatūroje apie 30 minučių.
  10. 10. Marinuotus mėsos gabalėlius sumaukite ant medinių arba metalinių iešmų, nesugrūsdami jų pernelyg tankiai.
  11. 11. Jei naudojate medinius iešmus, prieš tai juos 30 minučių pamerkite vandenyje, kad kepant nesudegtų.
  12. 12. Įkaitinkite kepsninę, žarijas arba orkaitę iki vidutinio-aukšto karščio (apie 180-200°C).
  13. 13. Šašlykus kepsite apie 20-25 minutes, reguliariai juos apversdami, kad iškeptų tolygiai iš visų pusių.
  14. 14. Mėsa bus paruošta, kai jos vidinis termometras rodys 70-75°C, arba kai perpjovus mėsą nebesimato rausvų sulčių.
  15. 15. Iškepusius šašlykus nuimkite nuo karščio šaltinio ir leiskite "pailsėti" 5-10 minučių prieš patiekiant.
  16. 16. Patiekiame su mėgstamais garnyrais ir skanaujame!
Šašlykai majonezo marinate su paprika

Atsiliepimai

Asta

Puikus receptas, šašlykai gavosi tikrai gardūs! Išsisaugau! 😊
Atsakyti
Velingtono kepsnys
(3)
Aštri mėsos sriuba su kiaulienos šonkauliukais
(1)