Pagal šį receptą marinuoti šašlykai gaunasi minkšti ir sultingi. Aš pati tikrai nustebau pamačiusi, ką gali svogūnai šašlykų marinavime. Šiek tiek reikėjo pavargti ir paverkti, kol supjausčiau bei maigiau svogūnus, bet visos išlietos ašaros to buvo vertos. Tai nuostabus šašlykų marinavimo būdas, kurį naudosiu ir ateityje.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors tradiciškai šiam receptui naudojama kiaulienos sprandinė, galite eksperimentuoti ir su kitomis kiaulienos dalimis, pavyzdžiui, kumpiu ar mentės dalimi. Taip pat galima naudoti jautienos sprandinę arba vištienos šlaunelių mėsą, tik tuomet reikės koreguoti marinavimo bei kepimo laiką.
- Vietoje įprastų geltonų svogūnų galite naudoti raudonuosius svogūnus, kurie suteiks švelnesnį, saldesnį skonį, arba šalotinių svogūnų mišinį papildomam aromato niuansui.
- Jei norite aštresnio skonio, galite pridėti smulkintų česnakų arba čili pipirų.
- Prieskonių atžvilgiu, be standartinių šašlykų prieskonių, galite naudoti šviežias ar džiovintas žoleles – rozmarinus, čiobrelius, kalendras ar petražoles. Taip pat puikiai tinka smulkinti lauro lapai arba kmynų sėklos.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norėdami pasiekti geriausią rezultatą, svogūnus tikrai maigykite ilgai ir kantriai, kol jie išskirs pakankamai sulčių – tai svarbiausias šio recepto žingsnis.
- Mėsą geriausia marinuoti ne mažiau kaip 2 valandas, tačiau idealiausia būtų palikti per naktį šaldytuve, kad skoniai puikiai persismelktų.
- Druską dėkite tik prieš kepimą, nes anksti įdėta druska gali ištraukti drėgmę iš mėsos ir šašlykai bus sausesni.
- Kepant ant grotelių ar žarijų, svarbiausia neskubėti ir kepti vidutinėje temperatūroje, kad mėsa iškeptų tolygiai ir liktų sultinga.
- Jei norite papildomo skonio, prieš patiekiant šašlykus galite apšlakstyti šviežiomis citrinų sultimis arba patiekti su naminiu jogurto padažu.
Tadas
Atsakyti