Kiaulienos kepsnys su svogūnais, majonezu ir sūriu

2025-03-19 Autorius oSkanu.lt

Kiaulienos kepsnys su svogūnais, majonezu ir sūriu
Kiaulienos kepsnys su svogūnais, majonezu ir sūriu - tai tobulas pasirinkimas tiek eilinei vakarienei, tiek šventiniam stalui. Šis patiekalas išsiskiria savo sultingumu, minkštumu ir nuostabiu aromatu, kuris sklinda po visus namus kepimo metu. Kiaulienos filė, aplieta majonezu ir padengta auksiniais svogūnų žiedais bei tirpstančiu sūriu, sukuria neįtikėtiną skonių harmoniją, kuri nepaliks abejingų nei jūsų artimųjų, nei svečių. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Kiaulienos filė vietoje galite naudoti kiaulienos sprandinę, kiaulienos nugarinę arba net kalakutienos krūtinėlę.
  • Jei neturite fermentinio sūrio, puikiai tiks ir goudos, čederio ar parmezano sūris. Kietesni sūriai suteiks intensyvesnį skonį, o minkštesni – kremišką tekstūrą.
  • Tradicinį majonezą galite pakeisti graikišku jogurtu, sumaišytu su trupučiu citrinų sulčių, naminiu majonezu arba grietine su prieskoniais.
  • Svogūnus galite pakeisti raudonaisiais svogūnais, šalotiniais svogūnais arba porais, kurie suteiks patiekalui švelnesnį, saldesnį skonį.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš kepimą mėsą rekomenduojama marinuoti bent 30 minučių su druska, pipirais ir šlakeliu citrinos sulčių – taip ji taps dar minkštesnė.
  • Jei norite sutrumpinti kepimo laiką, svogūnus galite truputį pakepinti keptuvėje prieš dedant ant mėsos.
  • Sūrį geriausia dėti likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos, kad jis gražiai apskrustų, bet neperdegtų.
  • Mėsą prieš kepimą palikite kambario temperatūroje apie 15-20 minučių – taip ji iškeps tolygiau.
  • Kepant nepamirškite retkarčiais patikrinti, ar patiekalas nėra per daug apskrudęs – jei reikia, uždenkite folija.

Ingredientai

    • kiaulienos filė: 100 gramų
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • majonezas: 2 arbatinių šaukštelių
    • fermentinis sūris: 50 gramų
    • druska
    • pipirai
    • aliejus (skardos patepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruošime kiaulienos filė – ją reikėtų kruopščiai nuplauti po tekančiu vandeniu ir nusausinti virtuviniu popieriumi.
  2. 2. Po to, mėsą būtina išmušti mediniu plaktuku, kad taptų plonesnė ir minkštesnė.
  3. 3. Tuomet pabarstykite ją druska bei pipirais iš abiejų pusių.
  4. 4. Orkaitę įkaitinkite iki 180-200 laipsnių temperatūros. Kol orkaitė kaista, paruoškite kepimo indą – patepkite jį aliejumi, kad mėsa neprisviltų.
  5. 5. Mėsą dėsite į paruoštą kepimo indą ir ant viršaus tolygiai paskirstysite majonezą. Užtepkite visą mėsos paviršių plonu majonezo sluoksniu.
  6. 6. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais žiedais. Svogūnų žiedus tolygiai išdėliokite ant mėsos, padengtos majonezu.
  7. 7. Fermentiniu sūriu padengsite visą patiekalo viršų – sutarkuokite sūrį ir užbarstykite ant svogūnų.
  8. 8. Kepsite orkaitėje 45 minutes, kol sūris gražiai apskrus ir įgaus auksinę spalvą. Jeigu svogūnus pakepinate iš anksto keptuvėje, kepimo laiką galėsite sumažinti iki 20-25 minučių.
  9. 9. Baigus kepti, palikite patiekalą pastovėti 5-10 minučių prieš pjaustant – taip mėsos sultys pasiskirstys tolygiai ir kepsnys bus dar skanesnis.
  10. 10. Patieksite šį gardų kepsnį su virtų bulvių koše ir šviežiomis daržovių salotomis.

Monika

Naudingas
(1)
Labai patinka gaminti maistą
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Kiaulienos kepsnys su Gravy padažu
(1)
Kiaulienos kepsnys su sūrio padažu
(14)