Šiandien noriu parodyti Jums fantastiškai skanius kiaulienos išpjovos kepsnius su mocarelos sūriu ir pomidorais. Galiu drąsiai pasakyti, kad tokie kepsniai mūsų šeimai buvo tikras atradimas. Jau gaminome tris vakarus iš eilės ir niekaip neatsivalgom. Labai greitai įtraukėme į savo mėgstamiausių receptų sąrašą. Dalinuosi visa eiga ir su Jumis.
1. Iš pradžių kiaulieną supjaustome į aštuonis gabalėlius bei atsargiai išmušame.
2. Tada pagardiname druska, pipirais bei mėsos prieskoniais. Paliekame maždaug pusvalandžiui marinuotis.
3. Tuomet pomidorus nuplauname, sudedame į dubenį bei užpilame su verdančiu vandeniu. Porą minučių palaikome karštame vandenyje. Išgriebiame bei nulupame odelę. Pomidorus bei mocarela supjaustome griežinėliais (po 8). Nuskabome baziliko lapelius. Užviriname sultinį.
4. Tada keptuvėje įkaitiname 2-3 valgomuosius šaukštus aliejaus bei iš abiejų pusių apkepame mėsą. Iškepusia mėsą atidedame į šalį.
5. Po to į keptuvę, kurioje kepė mėsa, supilame sultinį bei vyną. Kaitiname ant didelės ugnies, kol trečdalis dalis skysčio nugaruos.
6. Sumažiname ugnį bei sudedame mėsą. Ant kiekvieno griežinėlio dedame riekę pomidoro, 4-5 lapelius baziliko bei po riekę mocarelos.
7. Keptuvę uždengiame dangčiu bei pakaitiname maždaug 3-4 minutes. Išimame kepsnius. Padidiname ugnį bei kaitiname padažą, kol šis pradės tirštėti.
8. Į lėkštę pilame padažą bei dedame iškeptus kepsnius. Labai gardu valgyti su bulvių koše. Skanaus!
Irūna
Gavosi labai skani vakarienė, ačiū už tokį puikų receptą. Kartosim!
Atsakyti
Irūna
Atsakyti