Autorius apie receptą
Turiu prisipažinti, kad strutieną valgiau pirmą kartą. Ačiū vienam prekybos centrui Lietuvoje, kad įsitraukė į savo asortimentą tokią įdomybę iš Pietų Afrikos. Gerai, neslėpsiu prekybos centro pavadinimo, kad nereiktų Jums ieškoti per visus, tai padarė LIDL.:) Mėsos išvaizda kiek priminė jautieną. Be to, kaip ir pastarąją, ją užtenka kepti vos po kelias minutes iš abiejų pusių.
Jeigu atvirai, tai man šį strutiena savo skoniu itin priminė (ir gal net aplenkė) kokybišką brandintą jautienos filė. Skonis tikrai itin panašus, bet mėsos tekstūra kažkas naujo ir dar neragauto, bent jau mums, mūsų šeimoje. Valgydama jaučiau labai tvirtą, sultingą ir tuo pačiu metu labai lengvai besikramtančią mėsą – nebuvo jokio "gumiškumo". Taip pat galėčiau teigti, kad kaina tikrai nesikandžioja.
Apibendrinant galiu pasakyti tik tiek, kad tikrai labai vertas dėmesio produktas ir labai rekomenduoju išmėginti. Išmėginti galite jeigu ir nesate egzotikos, o tiesiog jautienos mėgėjai, nes mėsos skonis, sakyčiau, tikrai subalansuotas lietuviškam skoniui.
Beje, aš šį kartą patiekiau su garintomis daržovėmis ir vyno padažu, kuris nerealiai tiko prie strutienos. Tad mėginkite!
Atsiliepimai