Autorius apie receptą
Šerniena - tai laukinės mėsos delikatesas, pasižymintis sodriu skoniu ir ypatinga tekstūra, kuri reikalauja specialaus paruošimo metodo. Šis patiekalas idealiai tinka šaltais žiemos vakarais, kai norisi kažko sočiai ir šildančiai. Greitpuodis šiame recepte tampa nepakeičiamu pagalbininku, leidžiančiu pasiekti tobulą rezultatą per palyginti trumpą laiką - mėsa tampa tiek minkšta, kad tiesiog tirpsta burnoje ir subyra palietimui. Daržovės šiame patiekale suteikia papildomą skonį, maistingumą ir šilumos jausmą, kurį verta patirti kiekvienam gurmanui.
Galimos ingredientų alternatyvos - Šernienos kumpį galima pakeisti šernienos mentės mėsa arba šernienos sprandinės dalimi. Jei neturite galimybės įsigyti šernienos, šį patiekalą galima gaminti naudojant elnienos, briedienos arba jautienos kumpį - skonių profiliai bus šiek tiek kitokie, tačiau rezultatas vis tiek bus puikus.
- Vietoje įprasto pomidorų padažo tinka naudoti tirštoką pomidorų pastą, sumaišytą su šlakeliu vandens, arba smulkintus konservuotus pomidorus.
- Bulves galima pakeisti batatais arba pastarnokais, o morkas - pankoliais ar salierų šaknimis, jei norite išgauti kitokį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint pasiekti geriausią rezultatą, šernienos mėsą rekomenduojama prieš gaminimą marinuoti per naktį raudoname vyne su prieskoniais - tai padės panaikinti specifinį žvėrienos kvapą ir suminkštins mėsą. Jei naudojate greitpuodį, svarbu neviršyti slėgio ir sekti gamintojo instrukcijas. Jei neturite greitpuodžio, šį troškinį galima ruošti ir tradiciniame puode su storu dugnu, tačiau tuomet virimo laikas pailgės iki 3-4 valandų. Patiekalą patiekite labai karštą, papuoštą šviežiomis žolelėmis ir su raugintais agurkėliais.
Atsiliepimai