Česnakiniai kiaulienos kepsniai, kepti keptuvėje

2025-04-06 Autorius oSkanu.lt

Česnakiniai kiaulienos kepsniai, kepti keptuvėje
Šiandien noriu parodyti labai skanius česnakinius kiaulienos kepsnius, iškeptus keptuvėje, kurie be galo patinka mano vyrui. Jei kada paklausiu kokius kepsnius turėčiau iškepti, tai atsakymą iškart žinau, jis tikrai norės šių. O paruošti juos be galo lengva, ingredientai patys paprasčiausi, kokius tik galima sugalvoti. Būtinai pamėginkite! 

Prie šių kepsnių idealiai tinka greituoju būdu pamarinuoti svogūnai. Nedidelį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, berkite 2 arbatinius šaukštelius cukraus bei užpilkite pusės citrinos sultimis. Paskui svogūnus stipriai rankomis sumaigykite, kol šie suminkštėja bei iškart galite valgyti (jei nepatinka aštrus svogūnų skonis - nuplikykite juos su verdančiu vandeniu).

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Kiaulienos sprandinę galima pakeisti kiaulienos nugarinės filė, kuri yra liesesnė, bet išlieka minkšta kepant. Jei norite dar minkštesnio rezultato, galite naudoti kiaulienos išpjovą, tačiau tuomet reikėtų sutrumpinti kepimo laiką iki 7-8 minučių kiekvienai pusei. 
  • Česnaką galima pakeisti česnako milteliais (naudokite 2 arbatinius šaukštelius), tačiau šviežias česnakas suteiks ryškesnį aromatą. 
  • Vietoje įprastų aštrių mėsos prieskonių puikiai tinka šviežiai malti juodieji pipirai, paprika, su trupučiu malto kumino ir džiovinto rozmarino. 
  • Augalinis aliejus gali būti pakeistas alyvuogių aliejumi, kuris suteiks subtilų Viduržemio jūros regiono poskonį, arba sviesto ir aliejaus mišiniu, kuris padės išgauti auksinę plutelę. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 
Reklama

  • Optimaliam rezultatui pasiekti, mėsą rekomenduojama marinuoti ne mažiau kaip 6 valandas, tačiau idealiausia – per naktį, kad prieskoniai ir česnakas persismelktų giliai į mėsą. 
  • Prieš kepant, būtinai išimkite mėsą iš šaldytuvo bent 30 minučių anksčiau, kad ji pasiektų kambario temperatūrą – taip ji keps tolygiau. 
  • Kepimo metu stenkitės nevartyti mėsos per dažnai, kad susiformuotų graži skrudinta plutelė. 
  • Baigus kepti, labai svarbu leisti mėsai „pailsėti" bent 10 minučių po kepimo, uždengus folija – taip mėsos sultys pasiskirstys tolygiai ir kepsnys išliks sultingas. 
  • Pateikiant galite papuošti šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis ar krapais, kurie suteiks patiekalui šviežumo ir patrauklumo. 

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: ~400-500 gramų
    • česnakas: 4 skiltelių
    • druska
    • pipirai
    • aštrūs mėsos prieskoniai
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulieną supjaustykite gabalėliais, kiekvieną iš jų truputį padaužykite kočėlu bei su peiliu negiliai įpjaukite kelias įpjovas - skersai ir išilgai, kad susidarytų rombų raštas.
  2. 2. Tuomet mėsytę pabarstykite prieskoniais.
  3. 3. Česnaką sukapokite, užberkite ant mėsos bei gerai paspauskite, kad gabalėliai sulįstų į įpjovas.
  4. 4. Kepsnius apšlakstykite aliejumi bei palikite pasimarinuoti bent kelias valandas (aš pati palikau per visą naktį).
  5. 5. Po to keptuvėje įkaitinkite aliejų bei kepkite kepsnius iš abiejų pusių, po maždaug 10 minučių.
  6. 6. Uždenkite keptuvę dangčiu bei palikite kepsnius, kad "subręstų".
  7. 7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Česnakiniai kiaulienos kepsniai, kepti keptuvėje
Glazūruotos - orkaitėje keptos kiaulių ausys su žirniais
(4)
Sviestinė kibinų tešla
(1)
Aštri mėsos sriuba su kiaulienos šonkauliukais
(1)