Šį kartą noriu Jums pristatyti nuostabius įdarytus kiaulienos sprandinės kepsnius su konservuotais agurkais. Šį patiekalą labai skanu patiekti su vyno padažu, kurio receptą čia rasite. Taip pat prie jų labai tinka bulvių ir poro maltinukai, apie kuriuos jau rašiau anksčiau. Buvo tikrai labai skanūs pietūs. Vyras sakė, kad pamaitintų net patį alkaniausią pasaulyje žmogų, nes buvo taip sotu.
1. Iš pradžių kiaulienos sprandinės kepsnius išmuškite su virtuviniu plaktuku, bet ne per ploniausiai.
2. Tada pabarstykite džiovintais raudonėliais bei ištepkite dižono garstyčiomis.
3. Prie kepsnio krašto dėkite porą juostelėmis supjaustytų konservuotų agurkėlių bei susukite.
4. Tada kepsnį apsukite šoninės gabaliuku bei sutvirtinkite dantų krapštuku (galima apsukti ir siūlu).
5. Gerai įkaitintoje keptuvėje apkepkite kepsnius iš visų pusių.
6. Po to dėkite į gilesnę skardą, supilkite 100 mililitrų vyno bei viską šaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol gražiai apskrus, bei pilnai iškeps.
7. Vyno padažas: Iškepus kepsniams, vyno padažą sutirštinkite vandenyje ištirpintu krakmolu, įberkite druskos bei cukraus pagal skonį ir užbalinkite grietinėle. Nuostabus padažiukas prie šių kepsnių. :) Skanaus!