Kiaulienos sprandinės kepsniai įdaryti konservuotais agurkėliais, su vyno padažu

2018-04-18 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Kiaulienos sprandinės kepsniai įdaryti konservuotais agurkėliais, su vyno padažu
Šį kartą noriu Jums pristatyti nuostabius įdarytus kiaulienos sprandinės kepsnius su konservuotais agurkais. Šį patiekalą labai skanu patiekti su vyno padažu, kurio receptą čia rasite. Taip pat prie jų labai tinka bulvių ir poro maltinukai, apie kuriuos jau rašiau anksčiau. Buvo tikrai labai skanūs pietūs. Vyras sakė, kad pamaitintų net patį alkaniausią pasaulyje žmogų, nes buvo taip sotu. 

Ingredientai

    Vyno padažui:
    • vynas (kuriame kepė kiauliena)
    • krakmolas
    • vanduo
    • druska
    • cukrus
    • grietinėlė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulienos sprandinės kepsnius išmuškite su virtuviniu plaktuku, bet ne per ploniausiai.
  2. mušama kiaulienos sprandinė
  3. 2. Tada pabarstykite džiovintais raudonėliais bei ištepkite dižono garstyčiomis.
  4. 3. Prie kepsnio krašto dėkite porą juostelėmis supjaustytų konservuotų agurkėlių bei susukite.
  5. 4. Tada kepsnį apsukite šoninės gabaliuku bei sutvirtinkite dantų krapštuku (galima apsukti ir siūlu).
  6. 5. Gerai įkaitintoje keptuvėje apkepkite kepsnius iš visų pusių.
  7. 6. Po to dėkite į gilesnę skardą, supilkite 100 mililitrų vyno bei viską šaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol gražiai apskrus, bei pilnai iškeps.
  8. 7. Vyno padažas: Iškepus kepsniams, vyno padažą sutirštinkite vandenyje ištirpintu krakmolu, įberkite druskos bei cukraus pagal skonį ir užbalinkite grietinėle. Nuostabus padažiukas prie šių kepsnių. :) Skanaus!
  9. įdarytas kiaulienos kepsnys su marinuotais agurkais ir šonine
Kiaulienos kepsniai kremiškame pievagrybių ir šoninės padaže
(1)