Kiaulienos kepsnys su grietinės padažu ir salotomis

2024-11-28 Autorius sveikai_su_agne

Kiaulienos kepsnys su grietinės padažu ir salotomis
Kiaulienos kepsnys su grietinės padažu ir salotomis – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris sujungia sultingą kiaulienos kepsnį, kreminį grietinės padažą ir gaivias salotas. Šis derinys ne tik džiugina skonio receptorius, bet ir suteikia sotumo bei maistinių medžiagų. Toks patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms, kai norisi palepinti save ir artimuosius gardžiu naminiu maistu.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Kiaulienos kepsnys: vietoj kiaulienos galite naudoti vištienos filė arba kalakutienos kepsnius, kurie taip pat puikiai dera su grietinės padažu.
  • Ghee sviestas: galima pakeisti įprastu sviestu arba alyvuogių aliejumi, atsižvelgiant į asmeninius pageidavimus ir turimus ingredientus.
  • Grietinė 30%: jei norite lengvesnio padažo, naudokite mažesnio riebumo grietinę arba natūralų jogurtą.
  • Laimos citrina: galima pakeisti įprasta citrina arba naudoti baltąjį vyną, kuris suteiks padažui subtilų rūgštumą.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Prieš kepdami mėsą, leiskite jai pasiekti kambario temperatūrą – tai padės tolygiau iškepti kepsnius.
  • Kepant mėsą, venkite perkepti, kad ji išliktų sultinga ir minkšta.
  • Grietinės padažą galite pagardinti smulkintais česnakais arba grybais, taip suteikdami jam papildomo skonio. 

Ingredientai

    • Kiaulienos kepsnys: 150 g
    • Mėgstamos salotos: 50 g
    • Ghee sviestas: 70 g
    • Grietinė 30%: 150 g
    • Mėgstami prieskoniai: pagal skonį
    • Laimos citrina: 1 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nuplaukite kiaulienos kepsnius ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite juos mėgstamais prieskoniais ir palikite 10 minučių, kad įsigertų skoniai.
  2. 2. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įdėkite kepsnius. Kepkite juos po 4–5 minutes iš kiekvienos pusės, kol mėsa taps auksinės spalvos ir pilnai iškeps.
  3. 3. Kol kepsniai kepa, paruoškite padažą: į kitą įkaitintą keptuvę įdėkite ghee sviestą ir leiskite jam ištirpti. Įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų, tuomet supilkite grietinę.
  4. 4. Nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės.
  5. 5. Galiausiai įspauskite pusės laimos citrinos sultis, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
  6. 6. Paruoškite salotas: nuplaukite ir nusausinkite mėgstamas salotas, sudėkite jas į dubenį ir, jei norite, pagardinkite lengvu padažu arba palikite natūralias.
  7. 7. Patiekite karštus kiaulienos kepsnius su grietinės padažu ir šviežiomis salotomis.
  8. 8. Santrauka: Kiaulienos kepsnys su grietinės padažu ir salotomis – tai gardus ir sotus patiekalas, derinantis sultingą mėsą, kreminį padažą ir gaivias salotas. Pasirinkę tinkamus ingredientus ir laikydamiesi pateiktų patarimų, lengvai paruošite šį patiekalą namuose ir pradžiuginsite savo artimuosius.
Recepto autorius sveikai_su_agne
Kiaulienos kepsnys apvyniotas šonine
(10)