Džiovintos kiaulienos juostelės, karšto oro gruzdintuvėje

2025-02-15 Autorius Laura Dubauskaitė

Džiovintos kiaulienos juostelės, karšto oro gruzdintuvėje
Džiovintos kiaulienos juostelės yra puikus užkandis, kuris ne tik gardus, bet ir maistingas. Šis receptas yra modernaus maisto gaminimo ir tradicinių džiovinimo metodų derinys, naudojant karšto oro gruzdintuvę. Rezultatas - traškios, aromatingos mėsos juostelės, kurios puikiai tinka užkandžiams, žygiams ar tiesiog mėgautis žiūrint filmą. Marinatas suteikia mėsai ypatingą skonį, o lėtas džiovinimo procesas užtikrina tobulą tekstūrą. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Vietoj saldaus čili padažo galima naudoti medų su aitriąja paprika, teriyaki padažą arba sojos padažą su ruduoju cukrumi. Česnaką galima pakeisti česnakų milteliais (2 skiltelės = 1/4 arbatinio šaukštelio miltelių). Kiaulienos nugarinę galima pakeisti kiaulienos sprandinę, tačiau tuomet džiovinimo laikas gali šiek tiek skirtis dėl riebumo. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  1. Mėsą reikia pjaustyti plonomis, vienodo storio juostelėmis, kad džiūtų tolygiai.
  2. Prieš džiovinimą mėsą nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  3. Džiovinimo metu kas valandą patikrinkite mėsos konsistenciją.
  4. Atvėsusią mėsą laikykite sandariame inde.

Kalorijos
 
  • Bendras patiekalo kalorijų kiekis: 840 kcal.
  • Vienos porcijos kalorijų kiekis: 210 kcal.

Ingredientai

    • Kiaulienos nugarinė: 500 g 
    • Česnakas: 4 skiltelės 
    • Druska: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Saldus čili padažas: 4 valgomieji šaukštai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaulienos nugarinę supjaustome plonomis, maždaug 0,5 cm storio juostelėmis.
  2. 2. Česnaką smulkiai sukapojame.
  3. 3. Dideliame dubenyje sumaišome susmulkintą česnaką, druską ir saldų čili padažą.
  4. 4. Mėsos juosteles sudedame į marinatą ir gerai išmaišome, kad kiekviena juostelė būtų padengta marinatu.
  5. 5. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite marinuotis šaldytuve per naktį (mažiausiai 8 valandas).
  6. 6. Įkaitinkite karšto oro gruzdintuvę iki 80°C temperatūros.
  7. 7. Marinuotas mėsos juosteles išdėliokite gruzdintuvės krepšelyje vieną šalia kitos, neperdengiame.
  8. 8. Džioviname apie 3 valandas, kas valandą patikrindami mėsos konsistenciją.
  9. 9. Mėsa bus paruošta, kai taps standžios konsistencijos, bet išliks lanksti.
  10. 10. Leiskite mėsai atvėsti kambario temperatūroje.
  11. 11. Santrauka: Džiovintos kiaulienos juostelės karšto oro gruzdintuvėje yra puikus būdas pasigaminti skanų ir maistingą užkandį. Nors procesas užtrunka, rezultatas tikrai vertas laukimo. Tinkamai paruoštos ir laikomos, šios juostelės gali išsilaikyti kelias savaites, todėl galite pasigaminti didesnį kiekį atsargų. Patiekalas ypač populiarus tarp sportuojančių žmonių dėl aukšto baltymų kiekio ir žemo angliavandenių kiekio.
Recepto autorius Laura Dubauskaitė

Oskaras Nausėda

Ar galima džiovinti dziovyklej
Atsakyti
Orkaitėje kepti kotletai su cukinija ir paprika
(15)
Glazūruotos - orkaitėje keptos kiaulių ausys su žirniais
(4)