Kiaulienos nugarinės kepsnys su pipiriniu grybų padažu

2024-03-01 Autorius oSkanu.lt

Kiaulienos nugarinės kepsnys su pipiriniu grybų padažu
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti labai skaniais kiaulienos nugarinės kepsniais. Gal patys kepsniai iš savęs ir nėra kažkuo itin ypatingi, bet juos pagardinsime tobulu pipiriniu grybų padažu, kuris juos pakels į restoraninį lygį. Šį padažo receptą visai neseniai sužinojau iš vieno draugo, kuris itin prie sukiotis prie grilio. Ir jis man sakė, kad šis padažas yra tiesiog privalomas išmėginti. Tad taip ir padariau. Tikrai galiu pasakyti, kad labai patiko. Bus ruošiamas dar ne vieną kartą. Mėginkite drąsiai ir Jūs. :)

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinės gabaliukai: 4 (šiek tiek pamušame)
    • druska
    • malti pipirai
    • saulėgrąžų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • sviestas: 30 gramų
    • šalotai: 1 (arba 1 nedidelio svogūno)
    • brendis: 4 valgomųjų šaukštų
    • spalvoti pipirų žirneliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • grybų sultinys: 150 mililitrų
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulieną ištriname druska bei pipirais.
  2. 2. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant stiprios kaitros apkepiname kiaulieną po 6 minutes iš kiekvienos pusės.
  3. 3. Iškepus mėsai, išimame iš keptuvės ir padedame šiltai.
  4. 4. Gaminkite padažą: Keptuvėje ištirpinkite sviestą, dėkite susmulkintą šalotą ir kepinkite, kol taps skaidrus ir minkštas, bet neparuduos. Tai užtrunka maždaug 4 minutes.
  5. 5. Supilkite brendį ir pakaitinkite, kol šis nugaruoja.
  6. 6. Sudėkite pipirų žirnelius, supilkite sultinį ir troškinkite maždaug 2-3 minutes.
  7. 7. Sudėkite grietinę, išmaišykite ir išjunkite viryklę.
  8. 8. Galiausiai į lėkštes dėkite kiaulienos kepsnius ir užpilkite pasiruoštu padažu. Skanaukite!

Atsakinėjama į Komentarą

Sultingi kiaulienos kepsniai su obuoliais ir svogūnais
(2)
Kiaulienos kepsnys apvyniotas šonine
(10)