Troškinta kiaulienos karka be kaulo su daržovėmis ir pomidorų padažu

2025-02-23 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Troškinta kiaulienos karka be kaulo su daržovėmis ir pomidorų padažu
Šis nuostabus patiekalas - tai tobulas komforto maistas šaltam sezonui. Minkšta, sultinga kiaulienos karka, paruošta lėtai troškinant su daržovėmis ir aromatingu pomidorų padažu, sukuria tobulą skonių harmoniją. Patiekalas ne tik maistingas, bet ir paprastas gaminti, o ilgas troškinimo laikas leidžia mėsai tapti ypač minkštai ir sultingai. 

Galimos ingredientų alternatyvos: 


Patiekalo gaminimo patarimai:
 
  • Marinatui galima pridėti raudonojo vyno ar obuolių acto.
  • Daržoves rekomenduojama pjaustyti vienodo dydžio gabaliukais.
  • Troškinant mėsą svarbu palaikyti pastovią temperatūrą.
  • Prieš patiekiant rekomenduojama leisti patiekalui pastovėti 10-15 minučių.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: 2400 kcal
  • Vienos porcijos kalorijos: 600 kcal

Ingredientai

    • Kiaulienos karka be kaulo: 1.5 kg 
    • Svogūnai: 2 vidutiniai (200 g) 
    • Morkos: 3 vidutinės (300 g) 
    • Česnakas: 4 skiltelės 
    • Pomidorų padažas: 500 ml 
    • Vanduo: 200 ml 
    • Lauro lapai: 3-4 vnt 
    • Druska: pagal skonį 
    • Juodieji pipirai: pagal skonį 
    • Čili pipirai: 1 žiupsnelis (pagal skonį) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaulienos karką būtina nuplauti ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
  2. 2. Mėsą supjaustysime stambiais, maždaug 5-6 cm dydžio gabalais.
  3. 3. Paruošime marinatą: sumaišykite druską, pipirus, smulkintą česnaką ir sutrupintus lauro lapelius.
  4. 4. Mėsos gabalėlius kruopščiai įtrinkite paruoštu marinatu.
  5. 5. Marinuotą mėsą sudėkite į indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve mažiausiai 6 valandas.
  6. 6. Daržoves nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
  7. 7. Įkaitinkite orkaitę iki 150°C temperatūros.
  8. 8. Ketaus puode sluoksniais sudėkite paruoštas daržoves ir marinuotą mėsą.
  9. 9. Supilkite pomidorų padažą ir vandenį, berkite papildomus lauro lapus ir čili pipirus.
  10. 10. Puodą uždenkite dangčiu ir dėkite į įkaitintą orkaitę.
  11. 11. Troškinkite 1.5 valandos 150°C temperatūroje.
  12. 12. Nuimkite dangtį, padidinkite temperatūrą iki 190°C.
  13. 13. Kepkite dar 10-15 minučių, kol paviršius gražiai apskrus.
  14. 14. Patiekite ir skanaukite!
Guliašo sriuba su kiauliena ir bulvėmis
(30)
Troškinta kiauliena paprikų ir pomidorų padaže
(4)
Orkaitėje kepti šonkauliukai su medaus glazūra
(15)
Keptuvėje kepta saldžiarūgštė kiauliena su daržovėmis
(2)