Autorius apie receptą
Šiandien aš noriu Jums parodyti mūsų šeimai labai patinkančius kiaulienos kotletus su kopūstais, kuriuos mes be galo mėgstame. Neseniai rodžiau kaip galima pagaminti
kotletus su burokėliais, dėl kurių spalva pasidaro itin graži, o šį kartą kitoks variantas, kai viskas bus ruošiama keptuvėje ir dar patroškinama su grietinėle. Galiu Jums pažadėti, kad jei pasirinksite šį variantą, tai tikrai turėsite labai skanią vakarienę. Imamės gamybos!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kiaulienos faršą galima keisti į maišytą kiaulienos ir jautienos faršą, jei norite intensyvesnio skonio.
- Majonezą galima pakeisti natūraliu jogurtu arba grietine – tai suteiks šiek tiek lengvesnį, bet vis dar kreminį skonį.
- Vietoje manų kruopų galite naudoti džiūvėsėlius arba avižinius dribsnius, išmirkytus piene.
- Šviežius krapus galima keisti petražolėmis arba čiobreliais, priklausomai nuo jūsų skonio.
- Grietinėlę galima keisti liesesne 10–15 % riebumo grietinėle, jei norite sumažinti kalorijų kiekį.
- Vietoje baltųjų kopūstų galima naudoti ir raugintus kopūstus, tačiau juos reikėtų prieš tai perplauti ir šiek tiek patroškinti atskirai.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kopūstus kotletams patartina labai smulkiai sutarkuoti arba net šiek tiek apvirti, kad jie būtų švelnesni tekstūroje.
- Kotletus prieš kepimą galite šiek tiek pavolioti miltuose – tai padės išlaikyti jų formą.
- Jei norite gauti ryškesnį skonį, į troškinį galima įlašinti šlakelį citrinos sulčių arba įmaišyti šaukštelį garstyčių.
- Troškinimui tinka ne tik vanduo – galite naudoti daržovių arba mėsos sultinį, kad skonis būtų dar turtingesnis.
- Kad kotletai nesutrūktų, išminkytą masę rekomenduojama palaikyti šaldytuve 15–20 minučių prieš kepimą.
Atsiliepimai
Jūratė
Atsakyti
Sigita Krumfalce
Atsakyti