"Karbanatky" - čekiški kotletai

2020-11-11 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

"Karbanatky" - čekiški kotletai
"Karbanatky" nors ir skamba tarsi karbonadas, bet išties už šio skambaus pavadinimo slepiasi ne kas kitas, o mums gerai žinoma kotletai. Čekai juos mėgsta gaminti pačių įvairiausių variantų, bet aš šį kartą pasirinkau jų tradicinį, paprastą variantą.

Mūsų šeimai tokie kotletai tikrai labai patiko, įtraukėme juos į "kartosiu" sąrašą. Būtinai išmėginkite ir jūs. :)

Ingredientai

    • kiaulienos faršas: 450 gramų (tinka ir maišytas su jautiena)
    • šaltas vanduo: 0,5 stiklinės
    • kiaušiniai: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 5 skiltelių
    • miltai: 2 šaukštų
    • mairūnas: 0,5 šaukštelio
    • kmynai: 0,5 šaukštelio
    • citrinos sultys: 2 šaukštelių
    • malti džiūvėsėliai: 250 gramų
    • druska: pagal skonį
    • malti pipirai: pagal skonį
    • aliejus (kotletams kepti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išmaišykite kiaulienos faršą su vandeniu bei palikite maždaug pusvalandį pastovėti šaldytuve.
  2. 2. Po to, ištraukus mėsą iš šaldytuvo, įmuškite kiaušinį, dėkite susmulkintus česnakus, svogūną, vieną šaukštą džiuvesėlių, berkite mairūną, kmynus, druską, pipirus, supilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
  3. 3. Palikite šaldytuve pastovėti dar maždaug 15 minučių.
  4. 4. Paskui keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  5. aliejus įkaitintas keptuvėje
  6. 5. Iš pasiruoštos kiaulienos faršo masės formuokite maždaug delno dydžio kotletus bei apvolioję juos džiuvesėliuose kepkite iš abiejų pusių, kol pilnai iškeps.
  7. 6. Patiekite su savo mėgstamu garnyru, nors čekai tokius iškeptus kotletus rekomenduoja valgyti su duona. Mes su vyru pasirinkome patiekti tiesiog su daržovėmis, nors labai būtų tikusi ir bulvių košė. Skanaus!