Kiaulienos suktinukai su špinatų ir sūrio įdaru

2025-04-09 Autorius oSkanu.lt

Kiaulienos suktinukai su špinatų ir sūrio įdaru
Šie sultingi kiaulienos suktinukai yra tikras gėris, nors prie jų ir tenka sugaišti šiek tiek laiko, bet ko nepadarysi dėl labai skanaus kąsnelio. Šie iš tikrųjų fantastiški - labai rekomenduoju pasigaminti, jeigu tik mėgstate įvairiausius mėsos patiekalus. ;)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Šiam patiekalui galite naudoti ne tik kiaulienos nugarinę, bet ir kalakutienos krūtinėlę, vištienos filė ar net jautienos nugarinę - tik įsitikinkite, kad mėsa yra plonai išmušta. 
  • Vietoje fermentinio sūrio galite rinktis mocarelą, čederį, fetos sūrį ar net mėlynąjį sūrį, jei mėgstate intensyvesnį skonį. 
  • Špinatai gali būti pakeisti baziliko lapeliais. 
  • Jei neturite krakmolo, galite naudoti kvietinius miltus panašiam rezultatui pasiekti. 
  • Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu ar grietine, sumaišyta su trupučiu garstyčių, jei norite lengvesnės versijos. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Geriausiam rezultatui pasiekti, mėsą išmuškite kuo ploniau - taip ji greičiau iškeps ir bus lengviau susukti. 
  • Prieš kepant orkaitėje, suktinukus apkepkite keptuvėje iki auksinės spalvos - tai padės išlaikyti sultingumą. 
  • Jei norite tobulai iškeptų suktinukų, naudokite mėsos termometrą - kiaulienos vidaus temperatūra turėtų pasiekti 68-71°C. 
  • Jei mediniai pagaliukai nepakankamai sutvirtina suktinukus, galite naudoti maistinį siūlą, kurį prieš patiekiant nuimsite. 
  • Patiekite suktinukus karštus, supjaustytus įstrižai, kad svečiai galėtų pasigrožėti gražiu įdaru. 

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinė: 6 gabaliukų
    • majonezas: 6 arbatinių šaukštelių
    • švieži špinatai
    • fermentinis sūris
    • druska
    • juodieji pipirai
    • krakmolas
    • kiaušiniai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kiaulienos nugarinės gabaliukus plonai išmušame (naudojame mėsos plaktuko lygiąją dalį).
  2. 2. Apibarstome druska bei juodaisiais pipirais.
  3. 3. Tada nugarinės gabaliuką ištepame 1 arbatiniu šaukštu majonezo.
  4. 4. Dedame špinatų lapelius bei ant viršaus užberiame tarkuoto fermentinio sūrio.
  5. 5. Gerai prispaudžiame. Užlenkiame mėsos kraštelius bei susukame į ritinėlį. Rankomis paspausdžiame bei paformuojame, kad būtų tvirtesnis. Sutvirtiname mediniais pagaliukais.
  6. 6. Tuomet kiekvieną suktinuką apvoliojame krakmole, nupurtome jo perteklių bei apvoliojame kiaušinio plakinyje.
  7. 7. Apkepame keptuvėje iš abiejų pusių, dedame į kepimo indą ištiestą su kepimo popieriumi bei kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
  8. 8. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Kiaulienos suktinukai su špinatų ir sūrio įdaru

Atsakinėjama į Komentarą

Kiaulienos troškinys su marinuotomis voveraitėmis ir šonine
(2)
Charčio sriuba su kiaulienos faršu ir pupelėmis
(5)
Sausuoju būdu sūdyta kiaulienos šoninė arba lašiniai
(8)
Kiaulienos ir kopūstų kukuliai švediškame padaže
(1)