Gardūs mėsainiai su ilgai keptų šonkauliukų mėsa ir garstyčių padažu – tai nepakartojamas kulinarinis malonumas, kuris tikrai sužavės jus ir jūsų artimuosius. Šis patiekalas puikiai dera tiek kasdieniam šeimos vakarui, tiek ypatingoms progoms. Ilgai kepti šonkauliukai tampa minkšti ir sultingi, jų mėsa tiesiog tirpsta burnoje, o garstyčių padažas suteikia aštrų ir pikantišką prieskonį, kuris puikiai papildo mėsos skonį. Šis receptas buvo perduodamas iš kartos į kartą ir ilgainiui tobulinamas, kad pasiektų tobulą skonių balansą. Kiekvienas kąsnis – tai kelionė per įvairius skonius ir tekstūras, pradedant traškia bandele ir baigiant minkšta, sultinga mėsa. Lietuviška virtuvė visada garsėjo savo mėsos patiekalais, o šis receptas tikrai nenusileidžia geriausių restoranų pasiūlymams. Net ir mėsainių skeptikai bus sužavėti šiuo ypatingu deriniu, kuris tikrai pakeis jūsų nuomonę apie mėsainius. Paruoškite šį patiekalą savaitgalį, kai turite daugiau laiko, ir mėgaukitės lėtu maisto ruošimo procesu, kuris pripildys jūsų namus nuostabiu aromatu.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite šonkauliukų, galite naudoti
kiaulienos sprandinę, kuri taip pat tinka ilgam kepimui. Vietoj klasikinių garstyčių, galite naudoti medaus garstyčias arba grūdėtąsias garstyčias, kurios suteiks kitokį, tačiau ne mažiau skanų poskonį. Balzamiko actą galima pakeisti obuolių sidro actu, o rudąjį cukrų – klevų sirupu arba medumi. Jei mėgstate aštresnį skonį, galite įdėti čili pipirų arba aitriųjų paprikų. Vietoj įprastų mėsainių bandelių puikiai tinka ir naminė duona, brioche bandelės arba net be glitimo bandelės tiems, kas turi glitimo netoleravimą. Salotoms galite naudoti įvairias rūšis: nuo romėniškų iki raudonųjų lapinių, priklausomai nuo jūsų skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Šonkauliukai turi būti kepami žemoje temperatūroje ilgą laiką, kad mėsa taptų minkšta ir lengvai atskirtų nuo kaulų. Prieš kepdami, mėsą galite įtrinti su prieskoniais ir palikti per naktį šaldytuve, kad skoniai geriau įsigertų. Kepimo metu reguliariai patikrinkite mėsą ir, jei reikia, įpilkite daugiau skysčio, kad ji neišdžiūtų. Garstyčių padažą geriausia paruošti iš anksto, kad skoniai spėtų susijungti. Bandelės bus skanesnės, jei jas lengvai paskrudinsite prieš surenkant mėsainį. Nepamirškite, kad ilgas kepimas reikalauja kantrybės, tačiau rezultatas tikrai verta laukimo.
Bendra patiekalo kalorijų vertė yra apie 3600 kalorijų. Viena porcija (vienas mėsainis) turi apytiksliai 900 kalorijų. Kalorijas galite sumažinti rinkdamiesi liesesnę mėsą ir mažiau kaloringo padažo alternatyvas, taip pat naudodami pilno grūdo bandeles.