Kaip marinuoti šaslykus, kad būtų minkšti arba Šašlykai airano marinate

2020-04-20 Autorius oSkanu.lt

Kaip marinuoti šaslykus, kad būtų minkšti arba Šašlykai airano marinate
Airanas yra natūraliai gazuotas rauginto pieno gėrimas. Su airanu užmarinuoti šašlykai gausis minkšti bei labai sultingi. Šio gėrimo tikrai rasite didžiuosiuose prekybos centruose, aš visada perku "Rimi". :)

Airano galite pasigaminti ir pačios pagal šį receptą.

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinės
    • svogūnų: 2-3 (vienam kilogramui mėsos)
    • airanas
    • druska
    • pipirai
    • prieskoniai šašlykas
    • mėgstami prieskoniai (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
  2. svogūnai supjaustyti pusžiedžiais
  3. 2. Dėkite svogūnus į didelį dubenį, apiberkite druska ir gerai pamaigykite rankomis, kad išsiskirtų sultys.
  4. 3. Tada kiaulienos sprandinės gabalą nuplaukite po tekančiu vandeniu.
  5. nuplautas kiaulienos sprandinės gabalas
  6. 4. Kiaulienos sprandinę pjaustome gabaliukais (aš pjaustau maždaug 2-3 kąsnių dydžio).
  7. kiaulienos sprandinė supjaustyta gabaliukais
  8. 5. Kiaulienos gabaliukus dėkite į dubenį su svogūnais, apibarstykite prieskoniais, išmaišykite ir dar pamaigome rankomis.
  9. 6. Tada užpilkite airanu tiek, kad kiaulienos sprandinės gabaliukai būtų apsemti.
  10. 7. Šašlykus palikite marinuoti pusdieniui arba per visą naktį.
  11. 8. Kepkite ant gerai įkaitintų žarijų, kol visiškai iškeps.
  12. 9. Skanaukite su tuo, su kuo labiausiai mėgstate skanauti šašlykus! ;)
  13. 10. Rekomendacija: Daugiau šašlykų receptų rasite: Šašlykų receptai.
Kiaulienos nugarinės išpjova pipiriniame granatų padaže
(3)
Šonkauliai su lipniu BBQ padažu Amerikos stiliumi
(1)