Kiaulienos nugarinės kepsniukai su gruzdintomis bulvėmis, karšto oro gruzdintuvėje 😋

2025-01-25 Autorius oSkanu.lt

Kiaulienos nugarinės kepsniukai su gruzdintomis bulvėmis, karšto oro gruzdintuvėje 😋
Kiaulienos nugarinės kepsniai su gruzdintomis bulvėmis – tai klasikinis patiekalas, kuris sujungia sultingą mėsą ir traškias bulves. Naudojant karšto oro gruzdintuvę, šį patiekalą galima paruošti greičiau ir sveikiau, nes reikia mažiau aliejaus. Šiame recepte kiaulienos nugarinė marinuojama su česnaku, alyvuogių aliejumi, rūkyta saldžiąja ir čili paprika, kalendra, pipirais ir balzamiko actu, suteikiant mėsai ypatingą skonį. Bulvės trumpai apverdamos, apvoliojamos prieskoniuose ir gruzdinamos karšto oro gruzdintuvėje iki traškumo.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kiaulienos nugarinė: Galima pakeisti vištienos krūtinėle ar jautienos išpjova, priklausomai nuo pageidaujamo skonio ir mėsos rūšies.
  • Alyvuogių aliejus: Tinka ir kiti aliejai, tokie kaip rapsų ar saulėgrąžų aliejus.
  • Balzamiko actas: Galima naudoti obuolių sidro actą ar citrinos sultis, suteikiant kitokį rūgštumo atspalvį.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš marinuojant mėsą, ją galima švelniai pamušti mėsos plaktuku, kad ji būtų minkštesnė ir geriau įsigertų marinatas.
  • Bulves rekomenduojama supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais, kad jos tolygiai iškeptų.
  • Norint dar traškesnių bulvių, po apvirimo jas gerai nusausinkite prieš dedant į gruzdintuvę.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 2000 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 500 kcal 

Ingredientai

    • Kiaulienos nugarinė: 600 g
    • Česnakas: 3 skiltelės
    • Alyvuogių aliejus: 3 šaukštai
    • Rūkyta saldžioji paprika: 1 šaukštelis
    • Čili paprika: 0,5 šaukštelio
    • Malta kalendra: 1 šaukštelis
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Balzamiko actas: 2 šaukštai
    • Bulvės: 800 g
    • Druska: pagal skonį
    • Mėgstami prieskoniai bulvėms: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mėsos paruošimas: Kiaulienos nugarinę supjaustykite į maždaug 1,5 cm storio kepsnelius.
  2. 2. Švelniai pamuškite juos mėsos plaktuku, kad būtų vienodo storio ir geriau sugertų marinatą.
  3. 3. Marinato paruošimas: Mažame dubenyje sumaišykite smulkiai kapotą česnaką, alyvuogių aliejų, rūkyto saldžiosios paprikos miltelius, čili papriką, maltą kalendrą, šviežiai maltus juoduosius pipirus ir balzamiko actą.
  4. 4. Šį mišinį naudokite kaip marinatą. Kepsnelius uždenkite ir leiskite jiems pasimarinuoti šaldytuve bent 30–60 minučių.
  5. 5. Bulvių paruošimas: Nulupkite bulves ir supjaustykite jas skiltelėmis arba lazdelėmis.
  6. 6. Užvirinkite vandenį su trupučiu druskos, sudėkite bulves ir virkite apie 3 minutes.
  7. 7. Po to nusausinkite jas ir palikite atvėsti, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.
  8. 8. Bulvių pagardinimas: Apvirtas bulves perkelkite į dubenį. Įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, įberkite mėgstamų prieskonių, tokių kaip rozmarinas, čiobreliai, česnako milteliai arba saldžioji paprika. Gerai sumaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  9. 9. Kepsnių kepimas: Įkaitinkite karšto oro gruzdintuvę iki 200°C. Sudėkite marinuotus kiaulienos kepsnius į krepšelį, palikdami šiek tiek vietos tarp jų.
  10. 10. Kepkite apie 12–15 minučių, viduryje apversdami kepsnius, kad jie tolygiai apskrustų.
  11. 11. Bulvių kepimas: Bulves taip pat sudėkite į karšto oro gruzdintuvės krepšelį ir kepkite apie 20–25 minutes. Kepimo metu kas keletą minučių krepšelį lengvai papurtykite, kad bulvės apskrustų iš visų pusių.
  12. 12. Patiekimas: Kai kepsniai ir bulvės bus paruošti, juos sudėkite į lėkštes. Papuoškite šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip petražolės ar krapai.
  13. 13. Patiekite su mėgstamu padažu, pvz., česnakiniu jogurto padažu ar aštria pomidorų salsa.
Kiaulienos nugarinės kepsniukai su gruzdintomis bulvėmis, karšto oro gruzdintuvėje 😋
Kiaulienos suktinukai su faršu ir džiovintais baravykais
(1)