Labai skanūs ir sultingi kiaulienos faršo kotletai, gaminti su batonu. Tikriausiai daugelis moka pasigaminti skanius kotletus, todėl šis įrašas daugiau ne apie juos, o apie mano labai pamėgtą pievagrybių padažą su grietinėle ir svogūnais. Jis itin tinka prie kotletų. Pamėginkite pasigaminti ir suprasite apie ką aš kalbu. Pažadu, kad neliksite nusivylę! :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Kiaulienos faršą galima pakeisti jautienos ir kiaulienos faršo mišiniu (santykiu 50:50) arba
kalakutienos faršu, jei norite lengvesnės versijos. Vietoje batono galima naudoti duoną be plutelės arba džiūvėsėlius, sumaišytus su pienu. Jei neturite česnako miltelių, galite naudoti šviežią česnaką - vieną skiltelę, smulkiai sutrintą. Pievagrybius galima pakeisti kitais grybais -
voveraitėmis,
baravykais arba jų mišiniu. Riebią grietinėlę galima pakeisti 30% riebumo grietine, tačiau padažas bus kiek skystesnis. Čiobrelius galima pakeisti rozmarinais arba petražolėmis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad kotletai būtų ypač sultingi, faršą reikia ilgai minkyti - ne mažiau kaip 5-10 minučių. Tai padeda baltymams išsiskirti ir sulaikyti drėgmę kepimo metu. Prieš kepimą kotletus galima palikti šaldytuve 30 minučių, kad prieskoniai geriau įsigertų. Pievagrybius geriausia kepti didelėje keptuvėje, kad jie apkeptų, o ne troškintųsi savo sultyse. Grietinėlę į padažą pilkite palaipsniui, nuolat maišydami, taip išvengsite gumuliukų. Patiekalą geriausiai patiekti iš karto, kol padažas dar karštas ir kreminės tekstūros.