Kai cukinijų derlius pačiame įkarštyje, norisi išbandyti vis naujų receptų. O šis vienas iš jų, kuris man labai patiko - žuvies kotletai iškepti keptuvėje su manais, cukinijomis, kiaušiniais ir džiūvėsėliais, tikiuosi patiks ir Jums! Pagaminimas tikrai labai nesudėtingas ir garantuotai pavyks net virtuvės naujokams. O ir ingredientai tokie paprasti, kad randami ir artimiausioje parduotuvėje. O ką Jūs dažniausiai gaminate iš cukinijų? Pasidalinkite pas mus komentaruose!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Šiam receptui galite pasirinkti įvairias žuvies rūšis: menkę, lašišą, pangasiją, tilapiją ar net jūros lydeką.
- Jei neturite cukinijos, galite ją pakeisti moliūgu, salierų šaknimis arba bulvėmis.
- Vietoje manų kruopų tinka avižiniai dribsniai arba smulkios kruopos.
- Džiūvėsėlius galima pakeisti maltomis linų sėmenimis, maltais riešutais arba smulkintomis avižomis.
- Jei namuose neturite morkų, galite naudoti pastarnokus arba saldžiąsias bulves.
- Svogūnų laiškai puikiai pakeičiami petražolėmis, baziliku, raudonėliais ar kitais jums patinkančiais žalumynais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norėdami pasiekti geriausią rezultatą, žuvį susmulkinkite iki vienodos konsistencijos – tai padės kotletams išlikti vientisiems kepimo metu.
- Prieš formuodami kotletus, leiskite masei pastovėti bent 10-15 minučių, kad manai gerai išbrinktų ir suteiktų masei reikiamą konsistenciją.
- Kepkite kotletus vidutinio karštumo keptuvėje, kad jie gražiai apskrustų išorėje, bet neprisviltų, ir būtų tinkamai iškepę viduje.
- Jei norite dar švelnesnių kotletų, į masę galite įmaišyti šaukštą grietinės.
- Kotletai puikiai dera su įvairiais padažais: grietinės, jogurto, česnakinio majonezo ar net avokado.