Žuvies kotletai su manais, cukinijomis, kiaušiniais ir džiūvėsėliais

2025-04-04 Autorius oSkanu.lt

Žuvies kotletai su manais, cukinijomis, kiaušiniais ir džiūvėsėliais
Kai cukinijų derlius pačiame įkarštyje, norisi išbandyti vis naujų receptų. O šis vienas iš jų, kuris man labai patiko - žuvies kotletai iškepti keptuvėje su manais, cukinijomis, kiaušiniais ir džiūvėsėliais, tikiuosi patiks ir Jums! Pagaminimas tikrai labai nesudėtingas ir garantuotai pavyks net virtuvės naujokams. O ir ingredientai tokie paprasti, kad randami ir artimiausioje parduotuvėje. O ką Jūs dažniausiai gaminate iš cukinijų? Pasidalinkite pas mus komentaruose! 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Šiam receptui galite pasirinkti įvairias žuvies rūšis: menkę, lašišą, pangasiją, tilapiją ar net jūros lydeką
  • Jei neturite cukinijos, galite ją pakeisti moliūgu, salierų šaknimis arba bulvėmis. 
  • Vietoje manų kruopų tinka avižiniai dribsniai arba smulkios kruopos. 
  • Džiūvėsėlius galima pakeisti maltomis linų sėmenimis, maltais riešutais arba smulkintomis avižomis. 
  • Jei namuose neturite morkų, galite naudoti pastarnokus arba saldžiąsias bulves
  • Svogūnų laiškai puikiai pakeičiami petražolėmis, baziliku, raudonėliais ar kitais jums patinkančiais žalumynais. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Norėdami pasiekti geriausią rezultatą, žuvį susmulkinkite iki vienodos konsistencijos – tai padės kotletams išlikti vientisiems kepimo metu. 
  • Prieš formuodami kotletus, leiskite masei pastovėti bent 10-15 minučių, kad manai gerai išbrinktų ir suteiktų masei reikiamą konsistenciją. 
  • Kepkite kotletus vidutinio karštumo keptuvėje, kad jie gražiai apskrustų išorėje, bet neprisviltų, ir būtų tinkamai iškepę viduje. 
  • Jei norite dar švelnesnių kotletų, į masę galite įmaišyti šaukštą grietinės. 
  • Kotletai puikiai dera su įvairiais padažais: grietinės, jogurto, česnakinio majonezo ar net avokado. 

Ingredientai

    • žuvies filė: 2 (~500 gramų; naudoju šaldytą)
    • kiaušiniai: 2
    • cukinijos: 0,5 didelės
    • džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • manų kruopos: 3 valgomųjų šaukštų
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • svogūnų laiškai, krapai arba kiti žalumynai
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių cukiniją sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
  2. 2. Tada pabarstykite druska bei palikite pastovėti maždaug 10 minučių, kad išsiskirtų sultys.
  3. 3. Žuvį supjaustykite labai smulkiai. Morką sutarkuokite.
  4. 4. Svogūną ganėtinai smulkiai supjaustykite.
  5. 5. Po to gerai nuspauskite cukinijas (man liko viena didelė sauja cukinijos).
  6. 6. Tuomet sumaišykite visus ingredientus tarpusavyje. Palikite maždaug 10 minučių pastovėti, kad išbrinktų manai.
  7. 7. Paskui formuokite norimo dydžio kotletukus ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
  8. 8. Patiekite su mėgstamu garnyru ir padažu. Skanaukite!
  9. 9. Pastebėjimas: Aš pati patiekiau su bulvių koše, grietinėlės padažu ir marinuotais burokėliais - labai tiko.
Soti žuvienė su krevetėmis
(3)
Skumbrė perlinio kuskuso patale
(2)