Autorius apie receptą
Šiandien noriu Jums parodyti be galo skanią karšto rūkymo žuvies (naudoju skumbrę, bet tinka ir kiti) užtepėlę su virtais kiaušiniais, agurkais (tinka tiek rauginti, tiek marinuoti), porais arba svogūnais, konservuotais žirneliais ir padažu. Be galo skani ir greitai pradingstanti nuo stalo. Tikrai "prilimpa" per įvairiausius balius ar šventes. Rekomenduoju.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoj karšto rūkymo skumbrės galima naudoti šalto rūkymo lašišą, upėtakį arba silkę, priklausomai nuo asmeninių skonio prioritetų ir prieinamumo.
- Marinuotus agurkus galima pakeisti šviežiais trumpavaisiais agurkais, jei norite gaivesnio skonio, arba raugintais kopūstais, kurie suteiks papildomo rūgštumo.
- Porai gali būti pakeisti raudonaisiais svogūnais, šalotiniais svogūnais arba pavasariniais svogūnėliais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
- Vietoje konservuotų žirnelių galima naudoti šviežius žalius žirnelius (blanširuotus) arba kukurūzus, jei ieškote skirtingų skonių.
- Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu arba grietine, jei norite lengvesnės versijos su mažesniu kalorijų kiekiu.
- Natūralų jogurtą galima pakeisti rūgščia grietine arba kreminiu sūriu, kuris suteiks tirštesnę tekstūrą.
- Prieskonių asortimentą galima papildyti česnaku, krapų sėklomis arba raudonąja paprika, kad užtepėlė įgautų daugiau charakterio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Rinkitės aukštos kokybės rūkytą žuvį be ašakų, tai palengvins paruošimą ir pagerina galutinį skonį.
- Virtus kiaušinius atvėsinkite prieš naudojimą - taip juos bus lengviau smulkinti ir jie išlaikys savo formą maišant su kitais ingredientais.
- Agurkus supjaustykite mažais kubeliais, pašalindami sėklas, jei nenaudojate raugintų ar marinuotų agurkų, kad užtepėlė nebūtų per drėgna.
- Prieš įdedant žirnelius, nukoškite juos ir nusausinkite, kad perteklinis skystis nepaskiestų užtepėlės.
- Padažą maišykite atskirai ir tik tada įdėkite į pagrindinio mišinio masę - taip užtikrinsite tolygų pasiskirstymą.
- Prieš patiekiant, leiskite užtepėlei pastovėti šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai susijungtų ir susiformuotų.
- Jei mėgstate aštresnį skonį, įdėkite šviežiai maltų juodųjų pipirų ar čili pipirų.
- Patiekite užtepėlę su šviežiai skrudinta duona arba traškiais skrebučiais, kad kontrastuotų tekstūros.
Atsiliepimai