Aš pati labai mėgstu pirkti nevirtas krevetes. Nusipirkusi jas visada išdarinėju ir užsišaldau porcijomis. O po to lieka tik atsišildyti ir gaminti norimą patiekalą.
Kiautų galite ir neišmesti, nes iš jo galite išvirti labai skanų
sultinį.
Šį kartą nusprendžiau pagaminti nuostabius krevečių iešmelius keptuvėje. Paprasta, bet "baisiai" skanu. Nusprendžiau patiekti su virtais makaronais, kad būtų dar sočiau, bet galima valgyti ir vienas arba su mėgstamomis salotomis.
Galimos ingredientų alternatyvos:
- Alyvuogių aliejų galima pakeisti kokosų arba avokado aliejumi.
- Vietoje grūstų aitriųjų paprikų galima naudoti čili pipirus, kajeno pipirus arba aitriųjų paprikų dribsnius.
- Česnaką galima pakeisti česnakų milteliais (1 skiltelė = 1/4 arbatinio šaukštelio).
- Citrinos sultis galima pakeisti žaliosios citrinos (laimo) sultimis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Krevetės bus skanesnės, jei jas marinuosite 15-30 minučių
- Prieš verdant krevetes, įsitikinkite, kad jos visiškai atšilusios
- Iešmelius prieš naudojimą 30 minučių pamerkite į vandenį, kad nekeptų
- Krevetes kepkite ant vidutinės-aukštos temperatūros, kad išorė gražiai apskrustų, bet vidus liktų sultingas
Atsakinėjama į Komentarą