Žuvų troškinys su krevetėmis su konservuotais pomidorais

2025-04-19 Autorius oSkanu.lt

Žuvų troškinys su krevetėmis su konservuotais pomidorais
Šis nuostabus žuvų troškinys su krevetėmis ir konservuotais pomidorais yra tikras jūros gėrybių mėgėjų džiaugsmas. Šiltas, sotus ir nepaprastai kvapnus patiekalas puikiai tinka tiek šaltam žiemos vakarui, tiek vasaros vakarienei terasoje. Šio patiekalo skonis – tai tobulas balanso tarp švelnios žuvies, jūrinių krevečių ir sodrių pomidorų derinys, papildytas subtiliu žaliosios citrinos rūgštumu ir aromatinėmis žolelėmis. Troškinys pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet ir paprastu paruošimu – jį galima pagaminti vos per pusvalandį. Taip pat šį patiekalą galima ruošti ir gamtoje ant laužo, kas suteikia jam dar intensyvesnį dūmo aromatą ir ypatingą skonį. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Žuvies filė galite rinktis pagal savo skonį – puikiai tinka menkė, lašiša, jūrų lydeka arba upėtakis
  • Jei neturite šviežios žuvies, galite naudoti ir šaldytą filė. Krevetės taip pat gali būti pakeistos jūros gėrybių mišiniu, kuriame būtų midijos, kalmarai ar kitos jūros gėrybės. 
  • Vietoje konservuotų pomidorų galite naudoti šviežius pomidorus (apie 6-8 vidutinius), nuluptus ir supjaustytus kubeliais, arba pomidorų pastą, sumaišytą su 200 ml vandens. 
  • Alyvuogių aliejų galima pakeisti sviesto ir augalinio aliejaus mišiniu, o žaliąją citriną – paprastąja citrina arba baltu vynu. 
  • Jei neturite šviežių krapų, puikiai tinka petražolės, bazilikas ar kalendros. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 
Reklama

  • Norėdami išgauti geriausią skonį, žuvį ir krevetes įdėkite į troškinį likus maždaug 10 minučių iki gaminimo pabaigos, taip išvengsite pervirimo ir išsaugosite jų švelnumą. 
  • Jei mėgstate tirštesnį padažą, galite įmaišyti šaukštą miltų į svogūnus ir česnaką prieš įpilant skysčius. 
  • Taip pat rekomenduojama naudoti aukštos kokybės žuvies sultinį vietoje sultinio kubelio, jei turite galimybę. 
  • Troškiniui suteiksite daugiau gilumo, jei įmaišysite šlakelį balto vyno arba truputi šviežio baziliko. 
  • Patiekalą galima patiekti su šviežia čiabata arba ryžiais, kurie puikiai sugeria sodrų padažą. 

Ingredientai

    • Žuvies filė: 500 g (geriausia be kaulų) 
    • Krevetės: 500 g 
    • Konservuoti pomidorai savo sultyse: 1 skardinė (400 g) 
    • Bulvės: 2 vidutinio dydžio 
    • Žalioji citrina: 1 vnt. 
    • Svogūnas: 1 didelis 
    • Česnakas: 3-4 skiltelės 
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį 
    • Rūkyta paprika: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Švieži krapai (ar kiti žalumynai): pagal skonį 
    • Sultinio kubelis: 1 vnt. 
    • Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai 
    • Vanduo: 1 litras 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite žuvies filė, supjaustydami ją vidutinio dydžio gabalėliais. Tuomet nulupsite krevetes, pašalindami jų kiautus ir vidines gyslas.
  2. 2. Žuvį ir krevetes apšlakstykite išspaustomis žaliosios citrinos sultimis, užlašinkite alyvuogių aliejaus, pabarstykite trupučiu druskos bei pipirų. Palikite ingredientus marinuotis apie 10-15 minučių, kad jie įgautų daugiau skonio.
  3. 3. Tuo metu, kol marinuojasi jūros gėrybės, smulkiai supjaustykite svogūną ir susmulkinsite česnaką.
  4. 4. Dideliame puode įkaitinsite šlakelį alyvuogių aliejaus ir trumpai apkepinsite svogūnus su česnakais, kol jie taps minkšti ir kvapnūs, bet nepageltę.
  5. 5. Bulves nuskuskite ir supjaustote vidutinio dydžio kubeliais.
  6. 6. Sudėkite jas į puodą prie jau apkeptų svogūnų ir česnakų.
  7. 7. Į puodą įpilsite 1 litrą vandens, įdėsite sultinio kubelį ir užvirinsite.
  8. 8. Kai vanduo užvirs, įdėkite į puodą konservuotus pomidorus kartu su jų sultimis, viską gerai išmaišykite.
  9. 9. Leiskite troškiniui virti ant vidutinės ugnies apie 15 minučių, kol bulvės bus beveik minkštos.
  10. 10. Tada atsargiai įdėsite marinuotą žuvį ir krevetes į troškinį. Pagardinkite papildomai druska, pipirais bei rūkyta paprika pagal skonį.
  11. 11. Toliau virkite troškinį ant nedidelės ugnies dar apie 10-15 minučių, kol bulvės bus visiškai minkštos, o žuvis bei krevetės gerai išvirusios.
  12. 12. Prieš pat patiekdami, troškinį gausiai apibarstote šviežiai supjaustytais krapais ar kitais pasirinktais žalumynais.
  13. 13. Patiekite karštą su šviežia duona arba virtais ryžiais.
Meksikietiškas žuvies troškinys
(1)
Svogūnų sultinys su žuvies kukuliais
(1)
Su daržovėmis ir lašiša įdaryta lydeka
(1)