Minkšti ir purūs žuvies filė kotletai su batonu

2025-03-02 Autorius oSkanu.lt

Minkšti ir purūs žuvies filė kotletai su batonu
Neseniai rodžiau minkštus žuvies kotletus su džiūvėsėliais, kurie man labai patiko, o šiandien parodysiu variantą iš žuvies filė su batonu. Jie gaunasi tikrai minkšti ir purūs. Pagaminimas be galo paprastas, kaip ir patys ingredientai. Nors mano šeima nėra patys didžiausi žuvies patiekalų mėgėjai, bet būtent šiuos kotletus tai valgo su didžiausiu malonumu. O tai jau man didžiulis džiaugsmas, nes tikrai norisi, kad mano šeima valgytų kuo daugiau žuvies. :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje menkės filė galima naudoti lašišą, tuną ar vilkešerį.
  • Batoną galima pakeisti prancūziška bagete ar įprastu baltu duonos kepalu.
  • Jei neturite šviežio pieno, galite naudoti augalinį pieną arba grietinėlę, atskiestą vandeniu.
  • Vietoje įprasto svogūno tiks ir raudonasis svogūnas arba šalotas.
  • Aliejų kepimui galima pakeisti sviestu arba kokosų aliejumi subtilesniam skoniui.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Norėdami pasiekti tobulą rezultatą, atkreipkite dėmesį į šiuos patarimus:
 
  • Batono mirkymo laikas piene turėtų būti ne trumpesnis nei 15 minučių, kad jis gerai suminkštėtų.
  • Prieš malant žuvį, įsitikinkite, kad pašalinote visus kaulus.
  • Jei kotletų masė per skysta, galite įdėti šiek tiek miltų ar tarkuotos duonos.
  • Formuodami kotletus, rankas sudrėkinkite šaltu vandeniu – taip masė mažiau lips prie pirštų.
  • Kepkite vidutiniame karštyje, kad kotletai gražiai apskrustų išorėje, bet išliktų sultingi viduje.
  • Prieš patiekiant, leiskite kotletams kelias minutes "pailsėti" ant popierinio rankšluosčio, kuris sugertų perteklinį aliejų.

Ingredientai

    • žuvies filė: 800 gramų
    • batonas: 300 gramų
    • pienas: 400 mililitrų
    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • svogūnai: 1
    • druska
    • pipirai
    • žuvies prieskoniai
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių piene išmirkome batoną.
  2. 2. Svogūną smulkiai supjaustome bei pakepiname aliejuje.
  3. 3. Žuvies filė bei piene išmirkytą batoną sumalame kartu.
  4. 4. Tuomet įmaišome arba rankomis įminkome kiaušinį, prieskonius bei kepintą svogūną.
  5. 5. Iš gautos masės drėgnomis rankomis formuojame kotletukus.
  6. 6. Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
  7. 7. Galiausiai patiekiame su mėgstamu garnyru ir padažu. Skanaujame!
  8. 8. Mano padažas: Ištirpiname keptuvėje šaukštą sviesto, įdedame susmulkintus porą bei česnakinius laiškus, pakepiname truputį, tuomet įdedame šaukštelį su kaupu miltų bei supilame stiklinę pieno, užviriname.
Minkšti ir purūs žuvies filė kotletai su batonu

Irena

Tikrai labai skanu. Ačiū.
Atsakyti
Šiltos žuvies salotos su mangų padažu
(1)
Keptas Hekas orkaitėje su bulvėmis
(9)
Žuvies sumuštiniai "Fish Mac'ai"
(2)