Ispaniška Paelja su vištiena, chorizo dešra ir krevetėmis

2021-01-09 Autorius Jurgita - Jurgitos virtuvėlė

Ispaniška Paelja su vištiena, chorizo dešra ir krevetėmis
Paelja - tai pats tikriausias ispanų nacionalinis patiekalas, įprastai gaminamas su jūros gėrybėmis, bet jei labai norisi gali būti pagamintas ir su mėsa. Paeljos receptų pilna pačių įvairiausių, tikriausiai niekas ir nepasakys koks yra tikrasis. Taigi štai vienas iš jų, kuris man pats skaniausias, pagamintas su vištiena, chorizo dešra, krevetėmis ir arborio risotto ryžiais. 

Ingredientai

    • vištienos filė: 400 gramų
    • paprikos: 1
    • chorizo dešra: 150 gramų
    • česnakas: 3-4 skiltelių
    • žirneliai: 400 gramų
    • krevetės: 160 gramų
    • arborio risotto ryžiai: 300 gramų
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • pomidorų padažas (arba kečiupas)
    • čili milteliai
    • vištienos prieskoniai
    • pipirai
    • druska
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukas.
  2. 2. Ištrinkite vištieną mėgstamais prieskoniais. Palikite kelias minutes pasimarinuoti.
  3. 3. Per tą laiką, kol vištiena marinuosis, susmulkinkite svogūną.
  4. 4. Sutarkuokite morką.
  5. 5. Tada supjaustykite papriką, chorizo dešrą ir nulupkite česnako skilteles. Štai ir susiruošėme visus reikia ingredientus.
  6. 6. Įkaitinkite aliejų keptuvėje.
  7. 7. Gerai įkaitusioje keptuvėje apkepinkite vištieną.
  8. 8. Tuomet vištieną išimkite ir suverskite svogūną, morkas, chorizo bei papriką. Išspauskite česnaką. Viską vis pamaišydami kepkite maždaug 7 minutes. Per tą laiką, užsikaiskite maždaug vieną litrą vandens.
  9. 9. Į keptuvę įpilkite pomidorų padažo, suverskite vištieną ir ryžius. Įpilkite verdančio vandens, kad apsemtų, įberkite druskos, pipirų, nepagailėkite čili miltelių. Viską išmaišykite, uždenkite ir leiskite užvirti.
  10. 10. Tuomet sumažinkite kaitrą, atidenkite keptuvę ir vis pamaišydami leiskite troškintis maždaug 15 minučių.
  11. 11. Po to suverskite žirnelius ir krevetes, uždengus viską pavirkite dar maždaug 5 minutes. Patiekite ir skanaukite!

Irena

Ta paella daryta ne taip ispanai daro Visai kitaip
Atsakyti
Karališkos salotos su jūrų gėrybėmis
(3)
Sriuba su antienos krūtinėle ir krevetėmis
(2)