Poke bowl su krevetėmis, konservuotais ananasais ir wakame salotomis

2021-01-11 Autorius oSkanu.lt

Poke bowl su krevetėmis, konservuotais ananasais ir wakame salotomis
Poke bowl tai pastaruoju metu pasaulyje labai išpopuliarėjęs patiekalas kilęs iš vienos egzotiškiausių pasaulio salos - Havajų. Tokio patiekalo variacijų yra labai ir labai daug. Ir tikiu, kad kiekvienas valgantys gali rasti savo patį mėgstamiausią variantą. Mūsų šeimai kol kas labiausiai patinkantis variantas yra su keptomis krevetėmis, wakame salotomis ir sushi ryžiais. Fantastiškas derinys, kuris dar nėra nuvylęs ir aš labai noriu juo šiandien pasidalinti su Jumis. Tad tikrai nieko nelaukiam ir einame prie gamybos proceso. Palepinkite ne tik save, bet ir visą savo šeimą ar užsukusius svečius!

Ingredientai

    • šaldytos virtos krevetės: 225 gramų
    • konservuoti ananasai: 160 gramų
    • wakame salotos: 150 gramų
    • sultenės salotos
    • kepinti sezamai
    • žaliosios citrinos: 4 griežinėlių
    • skrudinti jūros dumbliai (nėra būtina, bet labai tinka)
    • čili pipiriukai: 1
    • saldžiai aštrus padažas: 8 arbatinių šaukštelių
    • sushi ryžiai: 200 gramų
    • vanduo: 300 mililitrų
    • ryžių actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia perplauk ryžius su šaltu vandeniu.
  2. 2. Tada ryžius sudėk į kepimo indą, supilk 300 mililitrų vandens ir uždenk dangčiu.
  3. 3. Dėk į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę pusvalandžiui.
  4. 4. Ant kaitlentės ištirpink cukrų su ryžių actu.
  5. 5. Po to išimk ryžius iš orkaitės ir apipilk ryžių actu su kartu ištirpusiu cukrumi. Viską išmaišyk ir leisk ryžiams atvėsti.
  6. 6. Nedideliais gabaliukais supjaustyk atšildytas krevetes.
  7. 7. Krevetes kelias minutes apkepk keptuvėje su įkaitintu alyvuogių aliejumi. Pagardink druska bei pipirais.
  8. 8. Paskui į dubenėlį dėk ryžius, krevetes, gabaliukais supjaustytus ananasus, wakame salotas bei sultenę.
  9. 9. Pagardink kepintomis sezamų sėklomis, laimo skiltele, susmulkintais skrudintais jūros dumbliais r 2 arbatiniais šaukšteliais saldžiai aštriu čili padažu.
  10. 10. Šitaip paruošk visus dubenėlius, patiek ir skanauk!
Spagečiai su vištiena ir krevetėmis
(3)
Midijos su salierais grietinės padaže - pagal Gordon Ramsay
(3)