Savo namuose turėjau kalmarų ir prisiminiau labai skanias salotas, kurios paskutiniu metu labai populiarėja. Jos yra gaminamos su ananasais, galiu tik pasakyti, akd jis čia idealiai tinka. Superinis duetas.
1. Pirmiausia užpilui visus ingredientus sumaišome tarpusavyje, pasirinktame dubenyje.
2. Tada supjaustome ananasą nedideliais gabaliukais ir sudedame į paruoštą užpilą.
3. Kalmarus apverdame ir supjaustome žiedais.
4. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir iškepame dalimis kalmarus (po maždaug 2,5 minutės kiekvieną pusę). Nededame visų kalmarų iš karto, nes šitaip ne keps, o troškinsis savo sultyse.
5. Jeigu kepant trūksta aliejaus - įpilame dar šiek tiek.
6. Kai jau kalmarai iškepa, toje pačioje keptuvėje pakepinkite ananasus su dalimi skysčio.
7. Po to į lėkštes dėkite rukolą, smulkintus agurkus, pomidorus, raudonąjį svogūną, kalmarus ir pakepintą ananasą.
8. Užberkite susmulkintus aitriuosius pipirus ir kalendrą.
9. Patiekdami dar galite užpilti šiek tiek pasiruošto užpilo. Geriausia ragauti ir pažiūrėti ar jo trūksta. Skanaus!
10. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.