Traškios kopūstų salotos su salieru, morkomis ir majonezu

2025-03-27 Autorius oSkanu.lt

Traškios kopūstų salotos su salieru, morkomis ir majonezu
Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško greitai paruošiamo, bet skanaus ir maistingo garnyro prie mėsos patiekalų arba kaip atskiro lengvo užkandžio. Šio patiekalo pagrindą sudaro šviežias kopūstas, kuris suteikia salotoms traškumo, o saliero stiebkočiai ir morkos praturtina jas vitaminais ir suteikia išskirtinį skonį. Citrinos žievelė suteikia gaivumo, o krapai – autentiško lietuviško skonio.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje baltojo kopūsto galite naudoti raudonąjį kopūstą arba Pekininį kopūstą, kuris suteiks švelnesnį skonį.
  • Saliero stiebkočius galima pakeisti saliero šaknimis arba visai praleisti, jei nemėgstate jų skonio.
  • Vietoje šviežių morkų galite naudoti konservuotas arba raugintas morkas.
  • Majonezą galima pakeisti natūraliu jogurtu arba grietine, jei norite lengvesnės versijos.
  • Jei neturite šviežių krapų, galite naudoti džiovintus krapus arba petražoles.
  • Citrinos žievelę galima pakeisti citrinos sultimis arba balzaminiu actu.

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

  • Norėdami išlaikyti maksimalų traškumą, kopūstą pjaustykite prieš pat gaminimą.
  • Salotas geriausia ruošti iš anksto ir palikti šaldytuve, kad skoniai susijungtų.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, galite įdėti šiek tiek tarkuoto krienų šaknies arba česnako.
  • Prieš patiekdami, galite papuošti salotų viršų šviežiais krapais ar petražolėmis.
  • Kopūstą galima lengvai apšlakstyti citrinos sultimis, kad jis nepatamsėtų ir išliktų traškus.

Ingredientai

    • kopūstai: ketvirtadalio (nedidelio)
    • svogūnai: 1
    • saliero stiebkočiai: 2
    • morkos: 1
    • majonezas: 2 šaukštų
    • tarkuotos citrinos žievelės: truputėlio
    • krapai
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai paruošiame kopūstą – jį ganėtinai smulkiai supjaustome arba sutarkuojame naudodami specialią tarkavimo lentą. Supjaustytą kopūstą sudedame į didelį dubenį.
  2. 2. Toliau imame šviežią morką, kurią reikės sutarkuoti su burokine tarka. Tarkuotą morką pridedame prie kopūstų.
  3. 3. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome mažais kubeliais. Stengiamės pjaustyti kuo smulkiau, kad salotos būtų vienalytės.
  4. 4. Saliero stiebkočius gerai nuplauname ir taip pat susmulkiname mažais gabalėliais. Svogūnus ir salierus sudedame į dubenį su kitais ingredientais.
  5. 5. Viską lengvai sumaišome ir pagardiname druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį.
  6. 6. Atskirame mažame dubenėlyje maišome majonezą su tarkuota citrinos žievele. Įdedame ir smulkiai supjaustytus šviežius krapus.
  7. 7. Paruoštą majonezo padažą užpilame ant susmulkintų daržovių ir kruopščiai išmaišome, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  8. 8. Paruoštas salotas uždengiame ir dedame į šaldytuvą mažiausiai dviem valandoms, o geriausiai – per naktį, kad skoniai susijungtų ir išsivystytų.
  9. 9. Prieš patiekdami dar kartą viską išmaišome ir, jei reikia, papildomai pagardiname druska ar pipirais.
  10. 10. Skanaujame patiekdami prie mėsos patiekalų arba kaip atskirą užkandį!
Traškios kopūstų salotos su salieru, morkomis ir majonezu
Traškios kopūstų salotos su salieru, morkomis ir majonezu
Traškios kopūstų salotos su salieru, morkomis ir majonezu
Vištienos salotos su bolivinėmis balandomis, avinžirniais
(2)
Graikiškos salotos su feta ir alyvuogių bandele
(1)