Prieš keletą buvau itin "užsikabinusi" ant suši (sushi) gamybos savo virtuvėje. Tikrai nepameluosiu pasakiusi, kad buvo laikas, kai juos gamindavau bene kiekvieną savaitgalį. Bet kaip dažnai būna, ilgainiui tai nusibodo, nes pastaruoju laikotarpiu visai jų nebegaminau. Visai neseniai, kelios draugės išreiškė didžiulį norą įvertinti mano sušius iš naujo, bet, aš šiek tiek aptingau ir nusprendžiau, kad užsukę svečiai suši pasigamins patys, o jeigu tiksliau, gaminsis temaki sushi.
Įdomu tai, kad temaki suši - bene dažniausiai sutinkamas suši japonų namuose, nes jų paruošimui nereikia jokių specialių įgūdžių. Įprastai ant stalo yra sudedami visi reikalingi ingredientai ir kiekvienas norintis tiesiog susisuka savąjį kūgį pagal savo skonį. Įprastai gamindama suši aš rinkdavausi
krabų lazdeles, bet šįkart pabandžiau naudoti surimi krevetes (taip, tai nėra visiškai tikros krevetės), bet jos priminė ir krabų lazdeles, ir pačias krevetes, o ir kaina nebuvo pati didžiausia, todėl tai tikrai geras pasirinkimas. Temaki suši pasigaminau ir paragavau pirmą kartą ir, galiu patikinti, kad gavosi tikrai super skaniai, o užsukę sveičiai visi iki vieno liko patenkinti. Garantuoju, kad ateityje tikrai kartosiu.