Greitai paruošti vakarienę yra ganėtinai sunku, ypač jeigu norisi visus nustebinti. Tokia krevečių paruošimo idėja mane pačią jau išgelbėjo kelis kartus, kai nebuvo laiko, bet norėjosi kažko egzotiško ir labai skanaus. Rekomenduoju!
Ingredientai
virtos krevetės (naudoju šaldytas, be lukštų)
juodieji pipirai
čili pipirai
kalendra
druska: žiupsnelio
citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
konservuoti ananasai: 1 skardinės
granatų sulčių padažas
Taip pat prireiks:
mediniai iešmeliai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia atšildytas krevetes pamarinuokite su juodaisiais bei čili pipirais, kalendra, citrinų sultimis bei trupučiu druskos. Marinuotis reikia mažiausiai 15 minučių.
2. Per tą laiką, susipjaustykite ananasus gabaliukais, aš riekutes padalinu į 4 dalis.
3. Po to krevetes su ananasais pakaitomis suverkite ant medinių iešmelių.
4. Įkaitinkite savo orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros, aš visada šiam patiekalui naudoju kaitinimą iš apačios su ventiliatoriumi.
5. Krevečių iešmelius kepkite maždaug 7-10 minučių.
6. Patiekdami, jau lėkštėse, patiekalą pašlakstykite granatų padažu. Lepinkitės!
Laima Puplauskiene
Norėčiau gauti daugiau receptu kaip paruošti krevetes nes jas labai dievinu
Atsakyti
Laima Puplauskiene
Atsakyti