Keptos krevetės tešloje - a la gabardina būdu

2024-04-16 Autorius oSkanu.lt

Keptos krevetės tešloje - a la gabardina būdu
"A la gabardina" yra tokia speciali tešla, kurios dėka aliejuje tešla iškepa labai puri, minkšta bei tiesiog tirpsta burnoje. Tai kažkas labai panašaus į tempurą, tik ispaniška versija. Tokioje tešloje galima kepti ir jūros gėrybes, ir daržoves, ar mėsą. Jeigu tikrai norite nustebinti savo svečius nauju užkandžiu - labai rekomenduoju pavaišinti šiomis neapsakomai skaniomis krevetėmis! Tikrai pažadu, visi tikrai prašys dar ir dar, todėl geriau pasiruošiame didesnę porciją, skanaus!

Beje, tokias krevetes labai gardu valgyti su pomidorų-majonezo padažu.

Ingredientai

    • šaldytos virtos krevetės su uodegomis (M dydžio): 400 gramų
    • miltai: 1 stiklinės (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • kiaušiniai: 1
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 125 mililitrų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių krevetes atšildykite.
  2. 2. Dubenyje sumaišykite miltus su druska, kepimo milteliais bei pipirais.
  3. 3. Įmuškite kiaušinį, supilkite pieną bei įdėkite pomidorų padažo, viską sumaišykite iki vientisos masės.
  4. 4. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų (kai kepsite krevetes, turi jas apsemti).
  5. 5. Kiekvieną krevetę mirkykite į tešlą, laikykite krevetę už uodegos (uodegos nereikia įmerkti) bei dėkite į keptuvę.
  6. 6. Kepkite, kol gražiai paruduoja. Skanaukite!
Traškūs kalmarų žiedai su padažu
(10)
Paelja su žuvimi, jūros gėrybėmis ir daržovėmis
(1)
Midijos su salierais grietinės padaže - pagal Gordon Ramsay
(3)
Tradicinės itališkos aštuonkojo salotos
(3)
Makaronai su grietinėle ir česnakinėmis krevetėmis
(1)