Traškios krevetės su Panko džiūvėsėliais ir česnako granulėmis

2025-03-11 Autorius oSkanu.lt

Traškios krevetės su Panko džiūvėsėliais ir česnako granulėmis
Pavyko pasigaminti nuostabų krevečių užkandį, kad pavydžiu net pati sau kaip skanu. Kartais nutinka ir šitaip. Tobulos traškios krevetės su Panko džiūvėsėliais - tiesiog tikrų tikriausias prabangus restoranas savo namuose!

Beje, mes dažniausiai tokias valgome su saldžiarūgščiu ir česnakiniu padažais, bet puikiai tiks ir kiti Jūsų pamėgti padažai. Nieko daugiau nebelaukiam ir pradedame gaminti jau dabar.  

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Jei neturite tigrinių krevečių, galite drąsiai naudoti baltąsias krevetes arba karališkąsias krevetes. Norint vegetariško varianto, galima pabandyti šį receptą su tofu kubeliais arba moliūgų griežinėliais. 
  • Vietoje Panko džiūvėsėlių galima naudoti įprastus baltos duonos džiūvėsėlius, tačiau rezultatas nebus toks traškus. Taip pat galite eksperimentuoti su kokoso drožlėmis, sutrupintais riešutais arba smulkintomis avižomis. 
  • Česnako granules galima pakeisti šviežiu tarkuotu česnaku arba česnako milteliais. 
  • Vietoje rūkytos paprikos miltelių galima naudoti saldžiosios paprikos miltelius, aitriųjų paprikų dribsnius arba kario prieskonius, priklausomai nuo jūsų skonių preferencijų. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Norint pasiekti geriausią rezultatą, krevetės turėtų būti gerai nusausintos prieš apvoliojant jas baltyme ir džiūvėsėliuose. Taip užtikrinsite, kad panierinis sluoksnis gerai prilips. 
  • Aliejaus temperatūra kepant yra labai svarbi - jis turėtų būti gerai įkaitęs (apie 180°C), bet ne rūkstantis. Per žemoje temperatūroje krevetės sugeria daugiau aliejaus ir tampa mažiau traškios. 
  • Kepkite krevetes mažomis partijomis, kad jos turėtų pakankamai vietos keptuvėje ir vienodai apkeptų. Perkrauta keptuvė sumažins aliejaus temperatūrą ir krevetės bus mažiau traškios. 

Ingredientai

    • tigrinės, nevirtos krevetės: 400 gramų
    • druska: žiupsnio
    • rūkytos paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnako granulės: žiupsnio
    • kiaušinių baltymai: 1
    • panko džiūvėsėliai: pagal poreikį
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia krevetes pabarstykite druska, česnaku bei paprikos milteliais.
  2. 2. Palikite bent kelias minutes pasimarinuoti.
  3. 3. Po to įkaitinkite aliejų, kepimui.
  4. 4. Kiaušinio baltymą paplakite šakute, kol šis suputos.
  5. 5. Tada krevetes mirkykite į baltymą, apvoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite į įkaitintą aliejų.
  6. 6. Kepkite, kol krevetės tampa gražios auksinės spalvos.
  7. 7. Paskui sudėkite jas ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų nereikalingą aliejaus perteklių.
  8. 8. Patiekiame su mėgstamu padažu. Skanaujame!

Asta

Kokios nerealios krevetės! Labai greit pasigamina, tobulas užkandis. Dar įdėjau kokoso drožlių. Nerealiai skanu:)
Atsakyti
Traškios krevetės su Panko džiūvėsėliais ir česnako granulėmis
Krevetės su medaus ir česnakų padažu
(9)
Žalios Iceberg salotos su krevetėmis
(6)
Tikras cezario salotų padažas - cezario salotos su vištiena / krevetėmis ar lašiša
(7)
Kiniškos salotos su krevetėmis ir ryžių makaronais
(1)