Tikriausiai labiausiai iš savo kelionių po Ispaniją, aš pasiilgstu jų maisto ir itin pamiltos paelijos (paella). Tai tobuliausias patiekalas iš tos virtuvės, bent jau man.
Buvau labai pasiilgusi šio patiekalo, tad nusprendžiau pasigaminti savo virtuvėje. Pavyko dieviškai skaniai, apsivalgėm visa šeima. Pamėginkite ir Jūs pagaminti šį nuostabų variantą su vištiena. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje vištienos krūtinėlės galite naudoti vištienos šlauneles, kurios išlieka sultingesnės.
- Jei neturite šaldytų jūros gėrybių mišinio, galite naudoti tik šviežias ar šaldytas krevetes, arba įdėti midijų, krabų lazdelių.
- Vietoje baltųjų ryžių galima naudoti rudus ryžius, tačiau tuomet reikės ilgesnio virimo laiko ir daugiau skysčio.
- Jei neturite kumino, galite pakeisti jį kario milteliais arba šafranu, kuris tradiciškai naudojamas paelijoje.
- Vietoje vištienos sultinio galima naudoti daržovių ar žuvies sultinį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Svarbu neperkepti jūros gėrybių, ypač krevečių, nes jos gali tapti kietos ir guminės.
- Jei norite tikro ispaniško skonio, pabandykite įdėti šiek tiek šafrano, kuris suteiks ryžiams gražią geltoną spalvą ir subtilų aromatą.
- Paelijai labai tinka specialūs trumpagrūdžiai ryžiai "Bomba" arba "Calasparra", tačiau jei jų neturite, tiks ir įprasti apvalūs ryžiai.
- Tradiciškai paelija nemaišoma po to, kai įdedami ryžiai, leidžiant apačioje susiformuoti traškiai plutelei, vadinamai "socarrat".
- Prieš patiekiant, paeliją galima uždengti ir palikti pastovėti 5 minutes, kad skoniai geriau susijungtų.
Atsakinėjama į Komentarą