Spageti makaronai su midijomis, grietinėle ir vynu

2025-02-25 Autorius oSkanu.lt

Spageti makaronai su midijomis, grietinėle ir vynu
Nepaprastai gardus padažas gavosi prie spageti makaronų. O midijas galima pakeisti krevetėmis arba įvairių jūros gėrybių mišiniu.

Galimos ingredientų alternatyvos 

Šis receptas labai universalus ir lengvai pritaikomas pagal jūsų skonį ar turimus produktus: 



Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Makaronus virkite al dente, tai yra, kad jie būtų šiek tiek kieti – taip jie geriau sugeria padažą.
  • Jei naudojate šviežias midijas, prieš gaminimą jas būtinai kruopščiai nuplaukite ir pašalinkite "barzdas".
  • Cukinijas būtinai nusausinkite, kad patiekalas nebūtų vandeningas.
  • Citrinos žievelę tarkuokite tik nuo ekologiškų citrinų, kad išvengtumėte pesticidų.
  • Padažą galite pagardinti šlakeliu citrinų sulčių pačioje pabaigoje – tai suteiks gaivumo.
  • Vynas padažui turėtų būti sausas ir kokybiškas, toks, kurį mielai gertumėte.
  • Jei norite, kad padažas būtų tirštas, galite jį pavirti ilgėliau arba įdėti šaukštą miltų.
  • Patiekalą galima puošti šviežiomis žolelėmis ar papildomu tarkuotu sūriu.

Ingredientai

    • spageti makaronai: 250 gramų (naudojau "Dobele")
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 2 skiltelių
    • raudonosios čili paprikos: 1
    • kaparėliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • šviežios cukinijos: 2 (nedidelių)
    • vyšniniai pomidorai: 100 gramų
    • sausas baltas vynas: 100 arba (vištienos sultinys)
    • šaldytos midijos: 200 gramų 
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • pjaustytos šviežios petražolės: žiupsnelio
    • tarkuota citrinos žievelė: šiek tiek
    • tarkuotas parmezano sūris: 20 gramų
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių cukinijas supjaustome šiaudeliais (naudojame daržovių pjaustyklę).
  2. 2. Sudedame ant rankšluosčio ir po kelių minučių nuspaudžiame skystį.
  3. 3. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų.
  4. 4. Sudedame griežinėliais supjaustytas česnako skilteles, smulkiai supjaustytą čili pipirą bei kaparėlius. Pakepame maždaug 60 sekundžių.
  5. 5. Tuomet dedame cukinijų šiaudelius, permaišome ir supilkite vyną (arba vištienos sultinį).
  6. 6. Kai jau užverda, dedame perpus supjaustytus vyšninius pomidorus, šaldytas midijas, supilame grietinėlę, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir troškiname keletą minučių.
  7. 7. Išjungiame ugnį, patarkuojame šiek tiek citrinos žievelės, suberiame parmezano sūrį, supjaustytas petražoles ir dedame išvirtus spageti makaronus.
  8. 8. Viską išmaišome ir patiekiame. Skanaujame!
Makaronų salotos su daržovėmis ir feta
(1)